VIDEO Retailerii au dat startul la reduceri de Black Friday, americanii cumpără cu prudenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii au dat năvală încă de la cele mai matinale ore ale dimineţii la reducerile oferite de marile magazine cu ocazia Black Friday, vinerea neagră, o zi tradiţională pentru cumpărarea de chilipiruri.

AFLĂ UNDE GĂSEŞTI REDUCERI ÎN ROMÂNIA:

Azi e vinerea neagră la cumpărături: magazinele de electronice sparg preţurile pentru o zi!

Americanii au dat năvală încă de la cele mai matinale ore ale dimineţii la reducerile oferite de marile magazine cu ocazia Black Friday, Vinerea Neagră, o zi tradiţională pentru cumpărarea de chilipiruri.

Din dorinţa de a vinde cât mai mult, unele magazine din SUA au "furat startul" şi şi-au deschis porţile oferind promoţii importante încă de joi seara. Majoritatea cumpărătorilor s-au înghesuit în magazine pentru promoţii, însă au existat şi unii care s-au arătat nemulţumiţi de reduceri.

„Cel mai probabil, majoritatea produselor nu sunt reduse, dar suntem aici, aşa că vom cumpăra unele mărunţişuri oricum", declara un cuplu de posibili clienţi, chestionat de jurnaliştii de la Reuters.

Pe de altă parte, mulţi dintre retaileri au început de timpuriu programe de lichidare de stoc. De asemenea, reducerile au apărut şi la magazinele de pe internet, astfel că Black Friday a devenit una dintre zilele de cumpărături online.

Managerii magazinelor de vânzare cu amănuntul şi analiştii prezic un sezon mai bun decât cel din 2010, în ciuda crizei economice ce afectează în SUA. Şomajul din SUA rămâne însă la 9%, datoriile europene creează probleme în continuare, iar oamenii nu au încă curaj să cheltuiască prea mult.

Ce este Vinerea Neagră

Vinerea Neagră este o zi pe care americanii au consacrat-o de-a lungul timpului cumpărăturilor, ocazie cu care comercianţii au decis să facă şi mari reduceri de preţuri. Este practic, ziua în care se deschide sezonul de shopping pentru sărbătorile de iarnă.

Black Friday este în vinerea de după Ziua Recunoştinţei, care cade întotdeauna în a patra zi de joi a lunii noiembrie.
În SUA nu este o zi oficial liberă, însă majoritatea angajatorilor dau lucrătorilor lor posibilitatea de a-şi lua un week-end prelungit pentru a putea beneficia de reducerile de preţuri.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite