Veşti bune pentru şoferii din Capitală: Încă două lucrări cu impact benefic pe Centura Bucureştiului au fost anunţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lărgire la 4 benzi DN 1A, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Lărgire la 4 benzi DN 1A, Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a transmis, joi, că încă două lucrări cu impact benefic pe Centura Bucureştiului au fost realizate.

„S-a semnat contractul pentru proiectare „Lărgirea la 4 benzi DN1A şi măsuri de sigurnaţă rutieră pe sectorul cuprins între Centura Bucureşti şi intersecţia Şoseaua Chitila – Mogoşoaia.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, tronsonul de drum naţional, cu o lungime de circa 1,2 km, traversează zona de intravilan a localităţii Mogoşoaia şi este mărginit de proprietăţi destinate rezidenţei sau activităţilor comerciale. 

„Proiectul este o măsură suplimentară de creştere a capacităţii de transport în zona Centurii Bucureştiului.”, a precizat secretarul de stat.

Conform datelor oferite de Ionel Scrioşteanu, a fost semnată şi autorizaţia de construire pentru Breteaua de legătură DN 6 – DNCB, la pasaj pe DN6, km 10 + 678.

„Este vorba despre o lucrare mică, realizarea unei bretele de legătură între DN 6 şi actuala Centură a Bucureştiului pe partea dreaptă în sensul de mers Bragadiru-Bucureşti, dar cu impact major în creşterea siguranţei rutiere şi descongestionarea traficului pe DN 6 – zona Bragadiru.”, a explicat oficialul din Transporturi.

În noiembrie, Compania Consitrans a depus singura ofertă la licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar lărgirii Drumului Naţional 1 A între Bucureşti şi Mogoşoaia, una dintre cele mai aglomerate intrări în Bucureşti. 

Licitaţia a fost lansată pe 9 noiembrie iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost luni, 22 noiembrie. 

,,A fost depusă o ofertă din partea firmei CONSITRANS pentru proiectarea obiectivului Lărgire la 4 benzi DN 1 A şi măsuri de siguranţă rutieră pe sectorul cuprins între Centura Bucureşti şi intersecţia cu Şoseaua Chitila- Mogoşoaia.”, anunţa Ionel Scrioşteanu.

Tot în această săptămână, secretarul de stat anunţa că toată Centura Bucureştiului va fi modernizată la patru benzi.

„Aşa cum am promis, nicio porţiune din Centura Bucureştiului nu va rămâne la câte o bandă pe sens.”, a transmis oficialul pe Facebook.

Potrivit acestuia, miercuri, a fost semnat contractual pe Lotul I, A1-DN5.

„CNAIR a semnat contractul cu Asocierea IBB-HIB ROMANIA - IBB-HAUS-UND INDUSTRIEBAU GMBH –AUTOTEHNOROM – VENTOR GRUP CONSULTING pentru Proiectare şi Execuţie „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A1 (km 55+520) şi DN 5 (km 40+000) - Lot I între A1 (km 55+520) şi km 54+700, inclusiv parcarea de lungă durată de la km 54+765”.”, a transmis Ionel Scrioşteanu, precizând că valoarea contractului este de 28,4 milioane de lei, fără TVA.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite