Veniturile Allianz-Ţiriac au urcat cu 6% în primul semestru, iar profitul operaţional s-a dublat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Allianz-Ţiriac a subscris prime de asigurare în valoare de 494,1 milioane de lei în primul semestru al anului, în creştere cu peste 6% faţă de perioada similară din 2013, iar profitul operaţional consolidat s-a dublat, ajungând la 20,7 milioane de lei, a anunţat compania.

Segmentul de asigurări generale a generat un profit operaţional de 17,4 milioane de lei, în timp ce activităţile de asigurări de viaţă au contribuit cu 3,3 milioane de lei la acest indicator.

În perioada analizată, valoarea primelor subscrise de Allianz-Ţiriac din activitatea de asigurări generale a fost de 441,4 milioane de lei, cu aproape 8% mai mult faţă de iunie 2013.

Veniturile aferente segmentului de asigurări auto (CASCO şi RCA, cumulat) s-au situat la 318,5 milioane de lei, cu 28 milioane de lei peste nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2013.

Creşterea de aproape 10% a subscrierilor auto a fost susţinută de evoluţia pozitivă a vânzărilor de poliţe CASCO. Astfel, în primul semestru, subscrierile CASCO au depăşit 209 milioane de lei, de la 181,5 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2013.

În privinţa poliţelor de răspundere civilă auto (RCA), veniturile semestriale s-au menţinut, valoarea subscrierilor din perioada ianuarie-iunie fiind sensibil egală cu cea consemnată în perioada ianuarie-iunie din anul anterior, respectiv circa 109 milioane de lei.

Asigurările generale non-auto au înregistrat o creştere de 3,5%, până la 123 de milioane de lei.

Ponderea cea mai ridicată, de peste 60%, continuă să fie deţinută de clasele de de asigurări pentru bunuri şi clădiri. Acestea au generat venituri semestriale de aproximativ 77 milioane de lei. 

Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asigurătorul român este controlat de grupul german Allianz - cu 52,16%, omul de afaceri Ion Ţiriac deţinând 44,48%, prin compania Vesanio Trading Limited (Cipru).

Mai puteţi citi:

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite