Un român aruncă 86 kg de alimente anual. Ce fac marii retaileri cu produsele în curs de expirare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
wall-street

Fiecare român aruncă anual circa 86 de kilograme de alimente. Cine nu se regăseşte în această statistică? Probabil foarte puţini dintre noi. Rămâne însă o nebuloasă cantitatea de produse aruncate de fiecare mare retailer din România.

Cert este că fiecare din cei chestionaţi de wall-street.ro tinde spre ideal: zero waste (risipă alimentară 0). În schimb, actuala propunere de lege privind risipa alimentara ar putea încuraja “traficul cu alimente aflate în aproprierea termenului de expirare”.

În ultimii patru ani risipa de alimente la nivel local a scăzut de la 100 de kilograme pe cap de locuitor până la 86 de kilograme, arată date ale InfoCons. Mai exact, circa 1,7 milioane de tone de alimente sunt aruncate anual. Datele plasează România, una dintre cele mai sărace ţări din UE – cu peste 40% din locuitori în pragul sărăciei – pe un “onorabil” loc 10 dintr-un total de 27 de ţări analizate anul trecut de către Eurostat. Astfel, românii aruncă aproximativ 35% din alimentele cumpărate, iar procentul creşte uşor în perioada marilor Sărbători (Paşte, Crăciun).

Citeşte mai mult pe wall-street.ro
 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite