Un miliardar canadian ar putea fi exhumat, pentru a debloca cele 145 de milioane de dolari din contul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moartea lui Gerald Cotten a aruncat Quadriga în criză, compania trebuind să returneze investiţiile făcute de peste 100.000 de utiliatori. FOTO Facebook
Moartea lui Gerald Cotten a aruncat Quadriga în criză, compania trebuind să returneze investiţiile făcute de peste 100.000 de utiliatori. FOTO Facebook

Avocaţii unei platforme de tranzacţionare a criptomonedelor, care aparţine miliardarului canadian decedat Gerald Cotten, au cerut exhumarea corpului, într-un proces de deblocare a contului său, transmite CNN.

Cotten, co-fondator şi director general al Quadriga, a murit în decembrie 2018 în urma complicaţiilor provocate de boala  Crohn, în timp ce călătorea în India, a anunţat compania pe Facebook. La momentul respectiv, Quadriga, care a fost la un moment dat cea mai mare platformă de tranzacţionare de criptomonede din Canada, a anunţat că nu poate avea acces la activele digitale. Cel puţin 145 de milioane de dolari au rămas blocate în contul lui Cotten, scrie CNN.

Moartea lui Cotten a aruncat Quadriga în criză, compania trebuind să returneze investiţiile făcute de peste 100.000 de utiliatori. În luna aprilie, Curtea Supremă din Noua Scoţie a decis că Quadriga trebuie să urmeze procedurile de faliment.

Miller Thompson LLP a solicitat vineri poliţiei candiene exhumarea şi efectuarea unei autopsii a corpului lui Cotten, pentru a se confirma identitatea şi cauza morţii acestuia, având în vedere circumstanţele îndoielnice din jurul decesului şi pierderile semnificative ale utilizatorilor afectaţi. Compania a confirmat pentru CNN că scrisoarea adresată poliţiei este reală.

Multe dintre monedele digitale deţinute de Quadriga sunt stocate offline în conturi cunoscute sub numele de ”portofele reci”, o modalitate de a le proteja de hackeri. Cotten era singura persoană cu acces la aceste portofele, potrivit companiei.

În scrisoarea cu data de vineri, avocaţii au sobliniat ”necesitatea de a şti sigur dacă Gerald Cotten este de fapt decedat”.

Curtea din Noua Scoţie a desemnat firma de servicii financiare Ernst & Young drept administrator independent, pentru a gestiona eforturile Quadriga de rezolvare a problemelor financiare. Potrivit unui raport publicat în iunie de Ernst & Young, au fost descoperite probleme grave în managementul Quadriga.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite