Un grup din industria de apărare cu afaceri în România angajează 12.000 de oameni
0Un grup francez din industria de apărare cu afaceri în România a anunțat că suplimentează numărul de angajați cu încă 12.000 ca urmare a cererii mari pentru produsele sale, scrie Reuters.

Grupul francez de apărare și tehnologie Thales (TCFP.PA) intenționează să angajeze 12.000 de angajați noi în acest an, deoarece există o cerere puternică în gama sa de produse, a declarat CEO-ul Patrice Caine într-un interviu pentru săptămânalul francez Le Journal du Dimanche, potrivit Reuters.
El a spus că în ultimii opt ani Thales, care are un personal total de 80.000 dintre care 40.000 în Franța, a recrutat între 5.000 și 8.000 de oameni pe an și că anul trecut a angajat deja 11.500 de angajați noi.
Caine a spus că toate activitățile firmei - apărare și securitate, aeronautică și spațiu, identitate și securitate digitală, sunt în creștere puternică.
„Compania este o reflectare a piețelor sale, care toate înregistrează o creștere dinamică, cu nevoi în creștere în toate domeniile noastre de activitate”, a spus el.
Caine, care s-a întâlnit recent cu ministrul apărării al Ucrainei, a declarat că Franța va livra Ucrainei sistemul său de apărare aeriană radar Ground Master 200 în luna mai.
De la începutul invadării Ucrainei de către Rusia la 24 februarie 2022, acțiunile Thales (TCFP.PA) - cel mai mare furnizor de electronice pentru arme din Europa - au crescut cu aproape 60% până la noi maxime istorice, depășind indicele Refinitiv Europe Aerospace & Defense ( .TRXFLDEUPUI11).
Președintele Emmanuel Macron a declarat în ianuarie că cheltuielile militare franceze vor crește cu peste o treime în următorii ani, bugetul militar 2024-2030 urmând să crească la 413 miliarde de euro (447 miliarde de dolari), în creștere de la 295 de miliarde de euro în perioada 2019-2025. perioada în care armata se adaptează la un nou mediu de securitate în urma invaziei Rusiei în Ucraina.
Thales este furnizor pentru Forțele Armate Române
„De peste 40 de ani, Thales este furnizor pentru Forţele Armate Române, iar din 2007 a început să dezvolte operațiuni industriale în țară. De atunci, Thales este într-o misiune de extindere a echipei de cercetare şi dezvoltare în domeniul software pentru a răspunde nevoilor din domeniul transporturilor feroviare. Astăzi un jucător important în industria feroviară din România, Thales operează acum un Centru de Competență în semnalizare pe liniile ferate, cu peste 250 de ingineri de software angajați”, se precizează pe site-ul Thales România. N
Thales este implicat și în proiectul european de cercetare în domeniul laserelor (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics), „oferind partenerilor din România cel mai puternic laser din lume”. Instalat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară, a demonstrat deja puterea maximă de 10PW.
Thales și-a extins prezenţa în România prin dezvoltarea unui Centru de Excelenţă în Inginerie, care Furnizează soluţii nu doar în transporturi terestre, ci şi pentru alte domenii cheie în care activează Thales, de la spaţiu şi apărare, la securitate şi avionică.