Ultima modă în fashion: un tânăr arhitect şi tatăl lui fac genţi din lemn pentru femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
new

„Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii diferit“, spunea cândva Coco Chanel, a cărei geantăclasică Chanel 2.55 trece de şase decenii testul timpului. Urmând acelaşi motto, şi tânărul designer Răzvan Chelu speră ca genţile sale din lemn şi piele să fie mai mult decât ceea ce ar putea părea o extravaganţă de moment.

„Nu mi-am imaginat de mic copil că am să fac genţi“, mărturiseşte Răzvan Chelu (29 de ani, foto). De fapt, Lemnia a pornit ca un experiment de design, ca multe altele pe care le-a făcut şi pe vremea când era student al Universităţii de Arhitectură. O geantă din bucăţi de oglindă în care se re­flecta masa de lemn pe care era aşe­zată i-a rămas în minte. Mai ales că obiectul era expus în vitrina unui magazin din Lisabona, oraş unde a avut o bursă de studii şi care îi este sursă de inspiraţie.

După ce a terminat facultatea, în 2013, a început să lucreze în cadrul unui birou de arhitectură, însă voia să pună în practică ideea de a crea un accesoriu ves­timentar care să aibă lemnul ca parte componentă. Lemnul îi era la îndemână nu doar pentru că lucrase cu el în timpul facultăţii, ci şi pentru că tatăl său, Florin Chelu, avea un atelier de tâmplărie în Câmpulung. Tatăl este, de altfel, şi „jumă­tatea“ practică a afacerii Lemnia, cel care pune laolaltă elementele care alcă­tuiesc universul genţilor de lemn. Răz­van Chelu a copilărit astfel în apropierea lemnului, a văzut cum poate fi transformat în obiecte de mobilier şi a încercat chiar singur să îşi creeze jucării din acest material. „Făceam cuburi pe care le aşezam unele peste altele. Poate de aici pasiunea pentru arhitectură“, îşi amin­teşte tânărul antreprenor.

Citiţi continuarea articolului pe www.newmoney.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite