Turkish Aerospace Industries vrea să încheie un parteneriat cu societăţile româneşti din domeniul aeronautic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turkish Aerospace Industries (TAI) este interesată să încheie cu companiile româneşti din domeniul aeronautic un parteneriat care să vizeze activităţi precum mentenanţă, reparaţii şi training, potrivit Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

„Pentru evaluarea capacităţilor din domeniul industriei aeronautice, stabilirea detaliilor de conlucrare şi parteneriat şi elaborarea proiectului acordului de cooperare, o echipă de specialişti ai acestei companii se va deplasa in România în perioada imediat următoare“, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Secretarul de stat Sorin Encuţescu s-a întâlnit joi cu o delegaţie a Turkish Aerospace Industries, din care au făcut parte vicepreşedintele pentru serviciul logistic Muammer Akpınar şi şeful programului de suport logistic, Sadi Say.

La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai IAR Brasov, Avioane Craiova, Aerostar Bacău, Romaero şi ai Organizaţiei Patronale din Industria Aeronautică Română.

„Vicepreşedintele TAI a subliniat disponibilitatea şi posibilitatea acestei companii de a participa la un amplu Program de colaborare şi cooperare cu companiile românesti din domeniul aeronautic. Parteneriatul ar putea viza activităţi precum: mentenanţă, reparaţii, training etc“, mai arată ministerul.

TAI este specializat în tehnologie pentru proiectarea, producţia şi modernizarea sistemelor aerospaţiale.

Compania din Turcia este controlată de stat, ca şi Turkish Airlines, unul dintre operatorii interesaţi să preia Tarom. În iunie, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul a început negocierile cu mai multe companii, printre care Turkish Airlines, pentru vânzarea unui pachet de acţiuni la Tarom, iar statul va păstra 51% din titluri dacă investitorul va fi din afara UE sau va ceda majoritatea dacă proprietarul va fi o companie europeană.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite