Termenul de transmitere în Revisal a actelor adiţionale la contractele de muncă, prelungit până la 31 martie 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lia Olguta Vasilescu FOTO gov.ro

Termenul de transmitere în Registrul General de Evidenţă a Salariilor (Revisal) a actelor adiţionale la contractele de muncă va fi prelungit până la 31 martie 2018, prin Hotărâre de Guvern, a anunţat ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, la începutul şedinţei Executivului.

Ministrul Muncii a precizat că această decizie a fost luată, după discuţii cu mediul de afaceri, în contextul trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, de la 1 ianuarie 2018. 

Olguta Vasilescu a ţinut să precizeze că nu se amână întoarcerea sarcinii fiscale, ci doar comunicarea efectuării acesteia către Inspecţia Muncii.

”Decizia vine în sprijinul angajatorilor, astfel încât aceştia să aibă suficient timp pentru a transmite noile documente, în condiţiile în care în Revisal sunt înregistrate, în prezent, 6,3 milioane de contracte aferente unui număr de 5,5 milioane de angajaţi, unii dintre ei având mai multe contracte de muncă", a menţionat ministrul Muncii.

Ea a mai spus că, după 31 martie 2018, termenul de transmitere a modificărilor ce vizează salariile către Revisal va fi de 20 de zile lucrătoare, iar contractele nou încheiate vor trebui transmise cu o zi înainte ca angajatul să îşi înceapă activitatea.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite