Taxă pe fiecare kilometru parcurs. „Nu aș fi mulțumit de asta, mai ales dacă aș pune un dispozitiv în mașina mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un program pilot își propune să găsească noi modalități prin care statul să strângă bani pentru întreținerea drumurilor, taxând șoferii pentru distanțele parcurse.

Kilometraj
Un program pilot propune taxarea șoferilor pentru fiecare kilometru parcurs

Caltrans Road Charge Program, programul pilot lansat recent, testează conceptul de taxare a șoferilor cu câte 3 cenți pe fiecare milă parcursă, potrivit  Departamentului de Transport din California, cu precizarea că o trecere de la taxa pe benzină/motorină la o taxă pe kilometraj, ca nou sistem de impozitare, ar fi mai corectă decât actualul mecanism.

Lauren Prehoda de la Caltrans Road Charge Program, a declarat pentru nbc.com că în 10 ani statul s-ar putea confrunta cu o penurie de 4,4 miliarde de dolari din cauza scăderii veniturilor din impozitul pe gaz.

Statul a spus că plătește peste 8 miliarde de dolari pe an pentru întreținerea drumurilor, o mare parte din costuri fiind plătite din banii colectați din taxele pe benzină.

Șoferii care participă la programul pilot vor primi până la 400 de dolari și vor fi scutiţi de taxele pe benzină, a spus Caltrans. Participanții își urmăreau kilometrajul făcând o fotografie a contorului de parcurs sau folosind un transponder plasat în mașina lor.

Dar unii sunt îngrijorați să nu fie urmăriți.

Nu aș fi mulțumit de asta, mai ales dacă aș pune un dispozitiv în mașina mea”, a spus Jamonique Fletcher, rezident din San Jose. „Cred că și asta este invaziv”.

Caltrans va vedea doar numărul de mile, nu și informații despre locație, potrivit Prehoda, care a mai spus că orice date de la participanți vor merge la un manager de cont.

Fletcher conduce un vehicul electric și nu este mulțumit că statul vrea să știe câți kilometri a parcurs.

Aș fi foarte supărat pentru că cred că doar retrage stimulentul, că încearcă să-i determine pe oameni să cumpere vehicule electrice”, a spus Fletcher.

Taxa de drum/taxa de kilometraj se va baza în întregime pe kilometraj. Cei care participă la noul program-pilot au diferite modalități de a raporta acel kilometraj. Ei pot instala în mașina lor un dispozitiv care urmărește automat sau pur și simplu trimit o fotografie înainte și după cu contorul lor de parcurs. În schimbul participării, vor primi până la 400 dolari, dar există câteva avertismente. Statul va aloca acei bani doar pe parcursul sistemului-pilot. Participanții primesc 100 dolari la început, 100 dolari la sfârșit și 200 dolari suplimentar dacă plătesc toate taxele de kilometraj pe parcursul celor șase luni de probă,

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite