Succes răsunător pentru Dacia, în Franţa. Maşina românească a bătut mărcile consacrate franceze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Dacia a depăşit mărcile consacrate franceze, fiind cea mai bine vândută maşină în 2021 pentru persoanele fizice, în hexagon.

Dacia s-a bucurat de un succes imens în Franţa, în anul 2021, după ce a învins atât Renault cât şi Peugeot pentru prima dată. Peste 100.000 de maşini noi au fost vândute persoanelor fizice din Franţa, aceasta fiind o premieră pentru marca românească. 

Renault a însumat 91.246 de unităţi vândute, iar Peugeot a vândut 87.524 de maşini. Dacia a fost mai bună de două ori decât Citroen, care s-a apropiat de 52.000 de unităţi vândute. 

Datorită acestei performanţe, producătorul român a preluat 14,4% din cota de piaţă pentru persoane fizice, în primele unsprezece luni ale anului. Piaţa persoanelor fizice reprezintă doar 44% din vânzările de maşini noi în acest an, restul fiind repartizat în principal între achiziţionarea de vehicule de companie şi companiile de închiriere pe termen scurt şi lung.

Dacia şi-a anunţat succesul în Franţa încă din anul 2020, atunci când Sandero era deja printre maşinile preferate ale francezilor. Anul acesta, SUV-ul Duster a fost în top 10 al celor mai bune vânzări ale anului, rivalizând în volum cu Renault Captur. 

„Este un succes uriaş, Dacia, care nu prea a fost imitată de toată lumea: vă reamintesc că la început, ideea a fost să folosim tehnologia care este pe maşinile Renault care nu mai sunt produse pentru a o reda pe maşini noi, aşa că a fost genial să-şi facă tehnologia profitabilă de două ori”, a subliniat miercuri François Roudier, purtătorul de cuvânt al Platformei de automobile franceze, scrie bfmtv.com.


La începutul anului 2022, Dacia va lansa un nou SUV cu şapte locuri, Jogger, preţul de pornire situându-se undeva în jurul sumei de 15.000 de euro. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Gazele ruseşti se îndreaptă spre est, via Yamal-Europe, pentru a patra zi la rând. Cum explică Putin funcţionarea conductei în sistem reverse

În căutarea Crăciunului de altădată. Amintiri: „Dealurile pentru săniuş erau la o zvârlitură de băţ, iar zăpada era mereu înaltă cât gardul“

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite