Viorica Dăncilă îl demite pe consilierul Remus Borza, la numai o săptămână de la numire. Declaraţiile care au atras decizia

Viorica Dăncilă îl demite pe consilierul Remus Borza, la numai o săptămână de la numire. Declaraţiile care au atras decizia

Remus Borza

Premierul Viorica Dăncilă îl va demite pe Remus Borza, pe care l-a numit în urmă cu numai o săptămână consilier economic, din cauza declaraţiilor sale privind concedieri de bugetari, reducerea numărului de ministere şi o nouă ordonanţă pentru modificarea OUG 114, scriu Antena 3 şi Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sursele guvernamentale citate de Mediafax au precizat că Viorica Dăncilă a luat decizia ca urmare a ieşirilor publice ale consilierului său economic, Remus Borza.

Remus Borza a avansat sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la un post de televiune, ideea unei noi ordonanţe care să modifice celebrele OUG 114/2018 şi OUG 19/2019.

În context, Borza a vorbit şi de o reducere a numărului de bugetari şi o scădere a numărului de ministere. „Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura ţară din lume care plăteşte mult mai bine salariaţii din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administraţia. Şi la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. Mai răruţ e mai drăguţ. E mai eficient, mai rămân bani să facem şi o fabrică în România”, a spus Borza, la Antena 3.

Anterior, Borza spunea că instituţiile statului sunt hipergonflate, hiper-remunerate. „Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflate, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile. Investiţiile sunt cele care dau sustenabilitate creşterii economice”, spunea Borza, în cursul săptămânii.

Remus Borza a fost numit consilier onorific pe probleme economice al premierului în data de 30 mai. El l-a înlocuit pe Darius Vâlcov, artizanul programului de guvernare şi „creierul” economic din spatele Guvernului.

Remus Borza a fost exclus din ALDE în iunie 2017, fiind acuzat că nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi a recunoscut că purta discuţii pentru a prelua un portofoliu în Executiv, respectiv cel al Energiei.

Borza s-a înscris luni în Partidul Social Democrat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: