Unitatea militară în care au fost executaţi soţii Ceauşescu va fi transformată în mall. Câte persoane vor fi angajate

Unitatea militară în care au fost executaţi soţii Ceauşescu va fi transformată în mall. Câte persoane vor fi angajate

Unitatea militară din Târgovişte unde, în decembrie 1989, au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu, va fi transformată în mall, în urma unei investiţii de aproximativ 50 milioane de euro. Centrul comercial va cuprinde peste 150 de magazine şi o varietate mare de spaţii destinate petrecerii timpului liber.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dâmboviţa Mall se va desfăşura pe o suprafaţă de 33 000 mp şi va cuprinde un hipermarket Carrefour, 150 de magazine, restaurante, cinema, spaţii de agrement, de recreere şi de petrecere a timpului liber şi locuri de joacă pentru copii.
 
Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Municipiului Târgovişte au pus la punct un plan amplu de regenerare urbană a unei zone importante din oraş, o fostă unitate militară - astăzi, dezafectată, care implică investiţii pe toate ariile de interes ale locuitorilor - de la spaţii de retail, la cele destinate petrecerii timpului liber, infrastructură publică şi, nu în ultimul rând, la crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea economică a oraşului.
 
În noiembrie 2017, Prime Kapital a câştigat licitaţia publică, pentru acordarea drepturilor de construire a unui centru comercial, pe o suprafaţă de 7 hectare de teren, parte a fostei unităţi militare din zona gării.
 
 
Investiţia de aproximativ 50 milioane euro este singura de acest gen din judeţul Dâmboviţa, unde se vor angaja circa 1.000 de persoane în faza de operare.
 
Prime Kapital este un dezvoltator, investitor şi operator imobiliar important, activ în Europa Centrală şi de Est, fiind o prezenţă amplă pe piaţa din România şi este integrat pe verticală. Echipa numără peste 200 de specialişti în domeniul imobiliar, ce îmbină competenţe multi-disciplinare şi acoperă întregul lanţ valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achiziţia, designul şi construcţia proiectelor până la închirierea, vânzarea şi administrarea proprietăţilor. Aceştia au realizat peste 30 de proiecte imobiliare în ultimii 10 ani, în România şi în Europa Centrală şi de Est ce au dus la dezvoltarea durabilă a comunităţilor şi a economiilor locale respective.
 
   
Execuţia Ceauşeştilor
 
Soţii Ceauşescu au fost executaţi, în urma sentinţei Tribunalului Militar Excepţional, la 25 decembrie, ora 14.50, în cazarma de la Târgovişte, lângă zidul Corpului de Gardă.
 
Plutonul de execuţie al Ceauşeştilor a fost constituit de Victor Atanasie Stănculescu înaintea procesului de la Târgovişte. Generalul a selectat trei dintre cei opt paraşutişti veniţi de la Boteni. E vorba de căpitanul Ionel Boeru, plutonierul Dorin Cârlan şi sergentul-major Octavian Gheorghiu.
 
Execuţia a fost făcută în grabă. Era tensiunea momentului, dar şi insistenţa cu care generalul Nicolae Militaru (de două zile, ministru al Apărării Naţionale) suna de la Bucureşti, în timpul procesului, pe telefonul din biroul comandantului UM 01417 Târgovişte, colonelul Andrei Kemenici. Paraşutiştii, conduşi de căpitanul Boeru, i-au executat pe Ceauşeşti scurt, fără a aştepta o eventuală comandă de genul „Foc!".
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: