Service-urile cer falimentul Euroins

Service-urile cer falimentul Euroins

Grupul AutoCar şi mai multe service-uri auto au cerut marţi falimentul Euroins,pentru neplata unei datorii de 1,5 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Grupul de firme AutoCar se alătură demersului celor 7 unităţi reparatoare, două dintre acestea fiind reprezentante BMW şi Mercedes în solicitarea falimentului firmei EUROINS, pentru datoria de 1,5
milioane lei”, a informat marţi AutoCar, precizând că a notificat deja Autoritatea de Supraveghere Financiară asupra demersului său.
 
 
AutoCar înregistrează în prezent sume de 5,17 milioane de lei, sume neachitate de către Euroins, dar în prezent, doar 1,5 milioane de lei reprezintă sume cu o vechime mai mare de 60 de zile eligibile solicitării falimentului firmei de asigurări.
 
Întreaga diferenţă de 3,6 milioane de lei, neachitată de societatea Euroins, va îndeplini în scurt timp criteriile de vechime, urmând că şi acele sume să fie adăugate în procesul de faliment intentant de unităţile reparatoare din grupul nostru, în următoarele două luni.
 
„Din nefericire, orice dialog iniţiat cu firma Euroins a eşuat şi în cazul grupului AutoCar, societăţile din grupul nostru având de recuperat sume din anul 2019. AutoCar se alătură, în acest sens, demersului iniţiat de 7 unităţi reparatoare, două dintre acestea fiind reprezentante BMW şi Mercedes din România, care au declanşat procedura de cerere a falimentului firmei Euroins.
 
În absenţa unei autorităţi care să protejeze consumatorul de asigurări, grupul de firme AutoCar oferă informaţiile necesare pentru formularea cererii de faliment împotrivă Euroins şi poate pune pe cei doritori în
legătură cu personele care le pot oferi asistenţa juridică pentru aceste demersuri legale”, explică reprezentanţii Grupului AutoCar.
 
Astfel, AutoCar pune la dispoziţia păgubiţilor/oricărei persoane interesate o adresă de e-mail - faliment.euroins@gmail.com - la care să ne contacteze pentru a primi informaţiile necesare şi persoanele de contact care le poate oferi asistenta juridica în scopul formulării cererilor de faliment a societăţii Euroins.
 
De peste 10 luni, AutoCar a atras atenţia, în mod repetat, conducerii ASF, în legătură cu situaţia financiară a firmei Euroins, precum şi a abuzurilor şi încălcării legilor - fapte săvârşite de această societate de asigurări -, prezentând documente care susţin cele afirmate.
 
Toate aceste discuţii, purtate cu documente pe masă, cu persoanele care răspund de funcţionarea instituţiei şi de această piaţă scăpată de sub orice control, au avut rezultatul pe care astăzi îl poate observa o ţară întreagă: preţuri ale poliţelor RCA care diferă de la 268 lei la 2.975 de lei, pentru acelaşi produs, ceea ce ne arată că tariful de referinţă în asigurări este un eşec total.
 
„Neplata daunelor, din partea unor firme cu cotă ridicată în RCA a devenit noul sport naţional în asigurări: 25.679 de reclamaţii înregistrate în anul 2019 la Autoritatea de Supraveghere Financiară, număr de reclamaţii aflat în creştere în anul 2020, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2019, iar sancţiunile aplicate de ASF ar fi de râs, dacă rezultatele obţinute de consumatori nu ar fi de plâns”, mai spun reprezentanţii grupului.
 
 „Somez public vicepreşedintele ASF - Sectorul Asigurări, domnul Cristian Roşu, direct responsabil de modul în care funcţionează piaţa de asigurări din România, să prezinte de urgenţă, în mod public, situaţia financiară REALA a firmei de asigurări Euroins (indicatorii de solvabilitate şi lichiditate verificaţi şi asumaţi de către ASF şi nu datele din raportările „romanţate” ale firmei Euroins), precum şi motivele pentru care firma de asigurări înregistrează, de peste 8 luni, un număr record de reclamaţii, având o medie de peste 1.300 de reclamaţii pe lună, în timp ce puţinele măsuri, dubios de blânde, aplicate de ASF firmei Euroins, s-au dovedit a fi un eşec total pentru consumatori!
 
Eu nu pot credita la nesfârşit eşecul supravegherii pieţei de asigurări din România!”, a declarat Florin Pandele, reprezentant legal al grupului AutoCar, vicepreşedinte C.O.T.A.R. şi F.N.C.O.T.R.
 
AutoCar va reveni cu un buletin periodic de informare publică privind numărul de persoane/firme care s-au alăturat demersului de recuperare a creanţelor şi valoarea totală a sumelor de plată solicitate firmei de asigurări Euroins. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările