Tarom a comandat cinci avioane Boeing 737 MAX 8, pentru 586 de milioane de dolari

Tarom a comandat cinci avioane Boeing 737 MAX 8, pentru 586 de milioane de dolari

FOTO Boeing

Transportatorul aerian român Tarom şi Boeing au anunţat astăzi că au semnat un ordin pentru pentru cinci avioane 737 MAX 8, comanda fiind de 586 de milioane de dolari, anunţă Boeing pe site-ul său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comanda de 586 milioane de dolari era listată anterior ca neidentificată pe site-ul Boeing's Orders & Deliveries.

„Este un moment interesant pentru Tarom, deoarece ne actualizăm flota şi construim parteneriate puternice de care vor beneficia toţi pasagerii noştri”, a declarat Wolff Werner-Wilhelm, CEO al Tarom. „737 MAX va oferi clienţilor noştri performanţe excepţionale, fiabilitate şi eficienţă, cu o gamă extinsă care ne va permite să ne deservim mai bine rutele actuale şi să deschidem pieţe noi. Această nouă achiziţie reprezintă o adevărată declaraţie de schimbare pentru Tarom”, a mai spus el.

Modelul 737 MAX 8 încorporează cele mai noi motoare CFM Internaţional LEAP-1B, şuruburi de tehnologie avansată şi alte îmbunătăţiri pentru a oferi cea mai mare eficienţă şi fiabilitate pe piaţa avioanelor cu un singur culoar. Acesta beneficiază, de asemenea, de Boeing Sky Interior, care oferă compartimente mai mari deasupra scaunelor şi alte facilităţi pentru a îmbunătăţi experienţa pasagerilor.

„Suntem încântaţi de faptul că TAROM se alătură familiei 737 MAX în timp ce îşi dezvoltă flota şi îşi extinde reţeaua”, a declarat Ihssane Mounir, vicepreşedinte senior de vânzări şi marketing comercial al Boeing.

Modelul 737 MAX este cel mai rapid avion din istoria companiei Boeing, cu peste 4.600 de comenzi de la 100 de clienţi din întreaga lume. 

Tarom, parteneriat cu Boeing

Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede şi începerea procedurilor pentru ca Direcţia Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum şi achiziţia în leasing operational a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Semnarea acestei comenzi ferme între compania Tarom, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm şi Boeing, prin Kevin G. McAllister - preşedinte şi director executiv al Boeing Commercial şi Ihssane Mounir - vice-preşedinte de marketing şi vânzari, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough International Airshow, evenimentul aerospaţial al anului din Europa.

„Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede şi începerea procedurilor pentru ca Direcţia Tehnică a Tarom să devină partener oficial Boeing, precum şi achiziţia în leasing operational a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota Tarom”, arată comunicatul Ministerului Transporturilor.

De altfel, extinderea flotei Tarom se află şi în Programul de Guvernare şi pentru consolidarea companiei naţionale Tarom pe piaţa de profil.

„Reînnoirea flotei Tarom, inclusiv în parteneriat cu prestigioasa companie Boeing, face parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene. Cele cinci noi aparate de zbor 737 MAX 8 ne promovează în rândul jucătorilor importanţi de pe piaţa transporturilor aeriene. Este un contract pe care îl consider un pas decis din partea TAROM în direcţia corectă”, a declarat ministrul Lucian Şova.

Târgul aviatic de la Farnborough reuneşte, până în 22 iulie, peste 70.000 de reprezentanţi ai industriei aerospaţiale care îşi prezintă cele mai noi tehnologii din domeniu.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: