Serviciile prestate firmelor au avansat cu 8,1% la şapte luni. IT-ul şi transporturile, pe val

Serviciile prestate firmelor au avansat cu 8,1% la şapte luni. IT-ul şi transporturile, pe val

Serviciile informatice au consemnat un avans de 23,7%, cel mai mare din ţară

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate întreprinderilor a crescut în primele şapte luni ale anului, faţă de perioada similară a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%, respectiv 8%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avansul, ca serie brută, a fost determinat de creşterile înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (23,7%), transporturi (12,4%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (3,9%), comunicaţii (3,7%) şi la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (3,1%), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).
 
În luna iulie 2015, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, faţă de luna precedentă a rămas la acelaş nivel ca serie brută, şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.
 
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,5%, fiecare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările