Românii din diaspora aleg să-şi petreacă vacanţa de vară în ţară. Ce sume sunt dispuşi să cheltuie

Românii din diaspora aleg să-şi petreacă vacanţa de vară în ţară. Ce sume sunt dispuşi să cheltuie

FOTO: Shutterstock

Românii consideră că prietenii şi rudele lor plecate la muncă în afara ţării vor petrece vara aceasta concedii în care vor cheltui mii de euro în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui studiu recent, realizat de TransferGo, circa 86% dintre românii intervievaţi consideră că apropiaţii lor vor cheltui peste 1000 euro pe vacanţe în ţară. De asemenea, dacă 60% dintre cei intervievaţi consideră că bugetul românilor din diaspora se va situa între 1.000 şi 1.500 euro, 26% din respondenţii la acelaşi studiu
 
TransferGo sunt şi mai optimişti, fiind de părere că românii din străinătate vor cheltui chiar şi peste 2.000 euro pe familie pentru un sejur în România vara aceasta, transmite CurierulNaţional.
 
Mai mult, datele aceluiaşi studiu arată că aproape 70% dintre românii chestionaţi au membri ai familiei sau prieteni care se vor întoarce în ţară în această vară şi aproape jumătate dintre ei declară că prietenii sau rudele şi-au planificat şi concediul în România odată cu reîntoarcerea în ţara-mamă.
 
„Revenirea în ţară în lunile de vară, cu precădere în luna august, a românilor plecaţi la muncă în străinătate este o tendinţă observată anual, atât de autorităţile române la graniţele ţării, cât şi de noi, la TransferGo. Cum anul trecut a fost unul atipic, de excepţie, din cauza restricţiilor de circulaţie internaţională, vara aceasta, odată cu relaxarea acestor restricţii suntem de părere că vom vedea o reluare a acestui obicei şi românii vor veni în număr mare să se bucure de concediu pe meleagurile natale, alături de cei dragi şi astfel e firesc să aloce o parte din economiile făcute peste an în acest sens”, a declarat Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer, TransferGo.
 
Conform studiului, 43% dintre români spun că au 1-2 membri ai familiei sau prieteni care vor reveni în România vara aceasta, în timp ce aproape un sfert au mai mult de 3 rude sau prieteni plecaţi în străinătate despre care ştiu că se vor întoarce în ţară în vacanţa de vară.
 
De asemenea, motivul principal al reîntoarcerii, spun peste 80% dintre români, este revederea familiei şi a prietenilor rămaşi în ţară, pe care nu au avut posibilitatea de a-i vedea de foarte mult timp, însă 49% dintre aceştia ştiu deja de la rudele sau cunoştinţele lor din diaspora că venirea acasă va coincide şi cu petrecerea vacanţei în România în această perioadă.
 
Nu în ultimul rând, un procent de aproximativ 20% dintre respondenţi declară că cei apropiaţi lor din diaspora şi care revin în această vară vor încerca să îşi facă un rost în România cu economiile realizate în toată perioada petrecută peste hotare.
 
Cu toate acestea, aproape jumătate dintre români consideră totuşi că diaspora are o contribuţie financiară per ansamblu mică sau foarte mică la economia locală, iar 73% dintre români subestimează valoarea reală a sumelor trimise în ţară de către conaţionalii lor de peste hotare, potrivit unei cercetări comandate de TransferGo şi derulate la finalul anului 2020.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările