România, campioană în UE la creşterea lucrărilor de construcţii

România, campioană în UE la creşterea lucrărilor de construcţii

România a înregistrat în luna iunie cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, de 23,2%, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut,arată datele publicate marţi de Eurostat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comparativ, în Uniunea Europeană lucrările de construcţii au crescut cu 0,6% în ritm anual, în timp ce în zona euro au înregistrat un avans de 1%.

Dintre statele membre, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii au fost înregistrate în România (+23,3%), Ungaria (+20,2%) şi Slovenia (+5,5%). Scăderi au fost observate în Slovacia (-2,1%), Marea Britanie (-2%), Suedia (-0,9%) şi Belgia (-0,3%):

Pe sectoare, construcţiile civile au crescut cu 1,4%, în ţările membre ale Uniunii Europene, iar construcţiile de clădiri au înregistrat un avans de 0,5%, în iunie 2019, faţă aceeaşi lună a anului trecut. În zona euro, în iunie 2019 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, construcţia clădirilor a crescut cu 1,5% şi cea civilă cu 0,8%.

În schimb, în iunie 2019 comparativ cu mai 2019, România se situează printre statele membre unde lucrările de construcţii au înregistrat cea mai mare scădere din UE, cu un declin de 2,8%, o scădere mai pronunţată fiind înregistrată doar în Slovenia, minus 6,7%. În Uniunea Europeană lucrările de construcţii au scăzut cu 0,3% de la o lună la alta, în timp ce în zona euro au stagnat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: