Redacţia de la ziarul „Cotidianul“ se clatină

Redacţia de la ziarul „Cotidianul“ se clatină

Redacţia de la ziarul „Cotidianul“ se clatină

La ediţia de print a ziarului „Cotidianul“, reducerile salariale sunt drastice. Potrivit lui Doru Buşcu, director editorial al Realitatea-Caţavencu, 24 de jurnalişti dintre cei 70, câţi are ziarul, au primit propunerea de a trece pe online, la cotidianul.ro, cu un salariu de 1.000 de lei. Cei care nu acceptă această ofertă vor fi nevoiţi să plece.

Oamenii trebuie să-şi evalueze condiţia financiară şi, în următoarele zile, vor da un răspuns legat de această „propunere limită“, după cum a numit-o Buşcu. Restul jurnaliştilor vor fi supuşi grilelor de reduceri anunţate săptămâna trecută.

Costin Ilie, redactor-şef cotidianul.ro, a spus că „destul de puţini angajaţi vor vrea să treacă pe online, cu un salariu de 1.000 de lei, deşi nici nu ar trebui să vină la birou, pentru că ar lucra de acasă sau în regim de colaborare“. În prezent, echipa cotidianul.ro însumează zece angajaţi.

„Cotidianul“ va avea şi modificări de conţinut. „În principal, se va mări numărul de pagini dedicate comentariului şi analizei şi vor dispărea ştirile de agenţie“, a spus Buşcu. Mai mult, sportul îşi va pierde pagina consacrată, menţinându-se mai mult în zona de actualitate a publicaţiei, iar partea de economie va fi diminuată.

Ziarul îşi va păstra în perioada următoare cele 16 pagini şi se va menţine pe print cel puţin până la finalul lui 2009, cu unele schimbări. „Luăm în calcul şi modificarea formatului. Acest lucru se va petrece în orizontul a trei săptămâni şi va fi însoţit de o campanie de comunicare şi de publicitate“, a mai spus Doru ­Buşcu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: