Reactorul 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat. România ar putea importa energie pentru a acoperi consumul mare generat de caniculă

Reactorul 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat. România ar putea importa energie pentru a acoperi consumul mare generat de caniculă

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National în seara zilei de 28 iulie 2021, ”ca urmare a unui tranzient în sistemul energetic care a afectat partea clasică”, fără a fi afectate funcţiile de securitate nucleara ale unităţii, anunţă Nuclearelectrica.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un incident similar a avut loc în 10 iulie, când Nuclearelectrica anunţa deconectarea ”ca urmare a apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară”.
 
”Deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând şi răspunzând conform proiectului în astfel de situaţii. Deconectarea automată a Unităţii 2 precum şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, precizează compania.
 
De asemenea. SN Nuclearelectrica SA precizează că va reveni cu un comunicat de presă la momentul reconectarii Unităţii 2 la SEN.
 
Miercuri, 28 iulie 2021, România a înregistrat un consum record de energie electrică, de peste 7.700 MW, din cauza caniculei, fenomen care se va prelungi cel puţin până luni conform meteorologilor.
 
Potrivit Transelectrica, producţia de energie electrică la nivel naţional era joi dimineaţă de puţin peste 6.400 MW ceea ce ar însemna că România ar putea importa diferenţa pentru a acoperi consumul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările