Primul asigurător care anunţă că va acoperi riscurile asociate virusului COVID-19

Primul asigurător care anunţă că va acoperi riscurile asociate virusului COVID-19

Companiile nu asigură în mod normal riscurile asociale cu pandemiile

Una dintre cele mai mari companii de asigurări din România a anunţat că va acoperi în mod excepţional riscurile asociate epidemiei de coronavirus, în ciuda faptului că practica standard, la nivel de industrie şi valabilă pe plan internaţional, exceptează pandemiile din contractele de asigurare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Groupama Asigurări a transmis că va acoperi în mod excepţional riscurile asociate epidemiei de coronavirus pentru clienţii actuali şi cei care vor încheia Asigurare medicală integrală, Asigurare de viaţă şi Asigurare de călătorie în străinătate

„Am luat această decizie contrară practicii standard, pentru că traversăm o perioadă dificilă, la nivelul întregii societăţi, şi este important să încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a ajuta. Am luat măsuri pentru prevenirea contagiunii, pentru siguranţa colegilor, clienţilor şi a partenerilor noştri, dar am căutat soluţii să mergem şi mai departe de atât şi mai aproape de meseria noastră.  Suntem, înainte de orice, oameni şi înţelegem că acum este momentul să ajutăm, că orice ajutor este binevenit şi contează. Ne dorim să putem susţine această măsură până la ieşirea din criză, sper să reuşim”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Astfel, clienţii care au o poliţă medicală integrală valabilă sau care o vor încheia în perioada următoare pot beneficia de acoperire în situaţia în care sunt spitalizaţi în sistemul public, din cauza infecţiei cu COVID-19. Spitalizarea va putea fi acoperită şi în cazul poliţei de viaţă, alături de decesele cauzate de infecţia cu virusul COVID-19 şi exonerarea de la plata primelor, ca urmare a decesului.

Orice alte evenimente incluse în asigurările de viaţă, cauzate de infecţia cu acest virus, nu vor fi acoperite, precum cazurile de izolare sau carantină, sub asigurarea suplimentară de incapacitate temporară de muncă. În acest context, Groupama Asigurări va solicita o scrisoare medicală ce conţine diagnosticul şi simptomele ce conduc la acordarea concediului medical şi declaraţie pe proprie răspundere a medicului că asiguratul nu se află sau nu s-a aflat în izolare sau carantină.

Clienţii care au deja sau încheie asigurarea de călătorie în străinătate pot beneficia de asistenţă medicală de urgenţă şi repatriere pentru evenimentele cauzate de diagnosticarea cu COVID-19. Aceste servicii vor fi acoperite, în limita sumei asigurate, în ţările fără alertă de călătorie sau incluse în zonele de risc galbene şi, în limita a 500 euro, în ţările incluse în zonele de risc roşii, conform listei zonelor afectate, publicată de Institutul Naţional de Sănătate Publică România.

În cazul asigurării suplimentare de anulare a călătoriei (Storno), vor fi acoperite situaţiile de îmbolnăvire sau deces, ca urmare a diagnosticării cu COVID-19 şi nu vor fi acoperite cazurile de izolare sau carantină. Totuşi, clienţii Grupama Asigurări pot beneficia de acoperirea evenimentelor cauzate de izolare sau carantină şi a celor cauzate de diagnosticarea cu COVID-19, în cazul asigurării suplimentare de întrerupere sau extindere a călătoriei, în limita sumei asigurate.

Aceste decizii se aplică evenimentelor produse începând cu data de 11.03.2020 şi rămân în vigoare până în momentul în care vor fi anunţate modificări, ca urmare a unor reevaluări interne regulate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările