Pericolul de pe DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea. Cum a devenit călătoria pe acest drum „o adevărată loterie“

Pericolul de pe DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea. Cum a devenit călătoria pe acest drum „o adevărată loterie“

FOTO InfoPuls.ro

Călătoria pe DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea a devenit „o adevărată loterie” pentru şoferi, deoarece marcajele rutiere au fost şterse de-a lungul vremii, avertizează reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aceştia spun că unul din cele mai importante elemente de siguranţă rutieră îl reprezintă marcajele. Calitatea şi vizibilitatea acestora pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte, în special pe drumurile dificile şi foarte aglomerate.

„Un exemplu negativ este DN7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea. În lipsa Autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti, cea mai mare parte a traficului greu, de tranzit între Muntenia şi Ardeal şi apoi mai departe spre centrul şi vestul Europei, traversează acest tronson sinuos cu multe curbe periculoase unde au avut loc nenumărate accidente. În ultimele zile, condiţiile meteorologice nefavorabile pe timp de noapte, coroborate cu marcajele rutiere vechi, şterse, care abia se mai observă, au transformat călătoria pe DN7 într-o adevărată loterie”, atrag atenţia reprezentanţii asociaţiei.

Aceştia solicită responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să intervină de urgenţă ca să remedieze problemele, punând la treabă utilajele care pot aplica marcaje achiziţionate în 2018.

„Vremea rece nu este o scuză pentru CNAIR ca să amâne executarea lucrărilor până în primăvara lui 2019. În orice stat civilizat aruncarea vinei pe şoferi pentru «neadaptarea vitezei la condiţiile de drum» este înlocuită de o infrastructură modernă care să vină în sprijinul lor şi să le ofere siguranţă, mai ales când avem soluţii la îndemâna autorităţilor”, spun ei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările