Ordinul pentru elaborarea proiectului tehnic al Autostrăzii Ploieşti-Braşov a fost înmânat. Drulă: Nu ne mai permitem să pierdem niciun moment

Ordinul pentru elaborarea proiectului tehnic al Autostrăzii Ploieşti-Braşov a fost înmânat. Drulă: Nu ne mai permitem să pierdem niciun moment

Foto: Mediafax

Reprezentanţii CNAIR au înmânat, joi, în prezenţa ministrului Cătălin Drulă, ordinul de începere pentru serviciile necesare completării/revizuirii Studiului de Fezabilitate, elaborării Proiectului Tehnic, pentru Autostrada Bucureşti – Braşov, tronson Ploieşti – Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Demersul realizat astăzi se înscrie în seria procedurilor iniţiate în urma semnării în data de 12 februarie 2021, de către CNAIR cu CONSITRANS S.R.L.  a contractului pentru «Completare/Revizuire Studiu de Fezabilitate, elaborare Proiect Tehnic, pentru Autostrada Bucureşti – Braşov, tronson Ploieşti – Braşov»”, a transmis Ministerul Transporturilor.
 
Potrivit sursei citate, Studiul de Fezabilitate are în vedere o analiză multicriterială a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioadă de perspectivă de 30 de ani şi investigaţii de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice etc).
 
Contractul va cuprinde şi o evaluare a impactului asupra mediului, o analiză cost-beneficiu şi realizarea unui model financiar al proiectului.
 
Ministrul Cătălin Drulă a transmis: ”Am cerut managementului CNAIR să accelereze toate procedurile, astfel încât să nu mai înregistram nici măcar o zi întârziere în derularea contractelor gestionate de Companie. Dacă timp de 30 de ani, au fost stabilite termene ce nu au fost respectate, astăzi suntem în situaţia în care nu ne mai permitem să pierdem niciun moment. Numai aşa vom putea să ducem la capăt proiecte precum cel de astăzi, iar românii să aibă infrastructura pe care o merită.
 
Am cerut antreprenorului o mobilizare exemplară şi să dea dovadă de mult profesionalism. Să ne dea livrabile permanent şi să aibă un bun dialog cu autorităţile locale. O să fie un proiect transparent unde toată lumea o să ştie, la zi, stadiul implementării”.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările