Orban: România are cea mai mare evaziune şi cel mai mic grad de colectare a TVA din UE. ANAF trebuie informatizat

Orban: România are cea mai mare evaziune şi cel mai mic grad de colectare a TVA din UE. ANAF trebuie informatizat

Premierul Ludovic Orban spune că ANAF trebuie să-şi schimbe obiceiurile. FOTO Inquam Photos / George Calin

România are cea mai mare evaziune şi cel mai mic grad de colectare al TVA din Uniunea Europeană, iar nivelul de 19% este unul rezonabil, a declarat miercuri premierul Ludovic Orban, justificând astfel faptul că Guvernul nu este de acord cu reducerea TVA.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Suntem ţara care avem cea mai mare evaziune pe TVA. Avem cel mai mic grad de colectare de TVA de la nivelul UE. Eu cred că TVA-ul de 19% este un TVA rezonabil, un TVA care poate asigura suportul alimentării bugetului de stat cu resurse suficiente. Evident că trebuie îmbunătăţită colectarea TVA, dar pentru îmbunătăţirea colectării TVA-ului şi ANAF-ul trebuie să înţeleagă că trebuie să schimbe obiceiurile. Trebuie informatizat ANAF-ul”, a precizat Ludovic Orban.
 
Premierul a adăugat că, deşi a existat un program al Băncii Mondiale de informatizare a ANAF, acesta nu a mai fost pus în practică.
 
„Este suficient că acest Guvern s-a angajat că nu creşte taxele şi impozitele, ţinând cont de dezechilibrele care au fost create de politica bugetară şi fiscală practicată de guvernele anterioare. Am vorbit cu mediul de afaceri. Foarte puţini oameni de afaceri sunt cei care spun că vor să mai existe reduceri. Singura cerere este legată de impozitarea muncii, de suma contribuţiilor care trebuie plătită”, a spus Ludovic Orban.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: