Năsui, la audierea lui Cîţu: „Euro ar putea ajunge la 8 lei din cauza deficitului bugetar“. Ce soluţie a găsit ministrul

Năsui, la audierea lui Cîţu: „Euro ar putea ajunge la 8 lei din cauza deficitului bugetar“. Ce soluţie a găsit ministrul

Foto arhiva Adevărul

Deputatul USR Claudiu Năsui a afirmat, în cadrul discuţiilor, că deficitul bugetar crescut va avea consecinţe negative mari asupra României, nefiind exclusă o creştere a monedei europene de până la 8 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În replică, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a afirmat, în cadrul discuţiilor din comisiile parlamentare de specialitate, că este nevoie de un ritm gradual de reducere a deficitului bugetar, pentru a nu exista un şoc negativ
 
”Deficitul va avea consecinţe foarte mari asupra României, am putea avea euro la 8 lei, o să fim mai săraci. Aveţi şi dumneavoastră o parte din vină, aţi fost ministru în ultimele două luni”, a spus Năsui.
 
Cîţu a subliniat că a găsit o situaţie foarte delicată când a preluat portofoliul şi a ales un ritm gradual de reducere a deficitului pentru a nu avea şocuri negative în economie.
 
”O reducere anul acesta la sub 3% ar înseamna un impact negativ în economie. Reducerea graduală este un plan credibil”, a spus Cîţu.
 
Cosette Chichirău, deputat USR, a acuzat PNL-ul de blat politic.
 
”Când veţi face un blat şi pentru Autostrada Moldova, pentru digitalizarea administraţiei publice şi pentru spitale regionale? Eu o să votez ca să stric blatul politic”, a spus Chichirău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: