Industria cauciucului e nemulţumită de statisticile guvernului

Industria cauciucului e nemulţumită de statisticile guvernului

Statistica si legea holdingului şi birocraţia sunt miezul problemei pentru cei din industria cauciucului

Reprezentanţii industriei cauciucului şi a maselor plastice au ridicat problema prezentării de date statistice neonforme cu realitatea din teren în cadrul întâlnirilor avute la Ministerul Economiei pe tema reindustrializării.Alături de aceasta a fost pusă pe tapet lipsa unei legi a holdingului, care ar trebui să fie adoptată de urgenţă, ca şi reînfiinţarea şcolilor profesionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Reindustrializare a României, au ridicat problema nivelului pregătirii profesionale, susţinând necesitatea reînfiinţării şcolilor profesionale şi a pregătirii absolvenţilor din învăţământul superior în funcţie de cerinţele pieţei muncii.


În acelaşi timp, reprezentanţii asociaţilor profesionale, a patronatelor şi a firmelor prezente la discuţii, au solicitat elaborarea şi adoptarea în regim de urgenţă a unei legi a holdingului, dar şi aplicarea strictă a legislaţiei actuale specifice. De asemenea, absenţa datelor statistice sau prezentarea unor statistici neconforme cu realitatea din teren, în cazul Industriei cauciucului a Industriei maselor plastice, birocraţia, facilităţile pentru reciclarea deşeurilor, precum şi accesul la fondurile europene, au reprezentat alte câteva probleme evocate în cadrul întâlnirii”, se arată într-un comunicat trimis de ministerul Economiei.

Etichete verzi pe materialele de construcţii

În schimb, reprezentanţii industriei materialelor de construcţii şi cei care activează în industria sticlei au propus un parteneriat public-privat privind educaţia tehnică, reducerea TVA la materialele de construcţii destinate lucrărilor de îmbunătăţire a eficienţei energetice şi au dat ca exemplu o serie de practici din alte state europene, precum implementarea contractului de performanţă energetică şi generalizarea eco-label pentru materialele de construcţii.

Aceasta din urmă este o schemă de certificare pentru a ajuta consumatorii să distingă produsele şi serviciile verzi, care nu afectează mediul.

Discuţiile fac parte din cadrul consultărilor angajate de minister pentru elaborarea Strategiei de Reindustrializare a României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: