Fiscul a publicat lista cu românii datornici în trimestrul III. Vezi dacă te regăseşti

Fiscul a publicat lista cu românii datornici în
trimestrul III. Vezi dacă te regăseşti

ANAF a publicat miercuri lista cu datornicii din trimestrul al III-lea al acestui an, apărând pe aceste liste cei care au acumulat datorii fiscale de cel puţin 15.000 de lei, în perioada menţionată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Orice român poate verifica dacă se află pe lista datornicilor intrând pe ACEST LINK.

Fiscul are obligaţia de a publica pe pagina de internet proprie lista debitorilor persoane fizice şi juridice care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii.

Lista se publică trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare şi cuprinde obligaţiile fiscale restante la sfârşitul trimestrului şi neachitate la data publicării listei.

Atât persoanele fizice, cât şi companiile apar pe lista datornicilor, pe liste separate, existând o serie de plafoane sub care cuantumul total al obligaţiilor fiscale restante nu mai fac obiectul publicării pe site:

a) 500.000 lei, pentru marii contribuabili;                       

b) 250.000 lei, pentru contribuabilii mijlocii;

c) 100.000 lei, pentru celelalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere;

d) 15.000 lei, pentru debitorii persoane fizice, altele decât cele de la lit. c).

Lista cuprinde numele, prenumele, iniţiala tatălui, localitatea de domiciliu şi datoria către stat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările