Fiscul din Bacău scoate la licitaţie un avion cu 13 milioane de lei

Fiscul din Bacău scoate la licitaţie un avion cu 13 milioane de lei

Avioanele aduse pentru recondiţionare la Aerostar bacău sunt abandonate de proprietari şi ajung astfel în proprioetatea statului

Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Bacău scoate la licitaţie un avion civil de tip BAE AVRO RJ 70, provenit din India, la un preţ de pornire de 12,9 milioane de lei (2,86 milioane de euro).

Ştiri pe aceeaşi temă

Licitaţia va avea loc la 22 noiembrie, la sediul Agenţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bacău. Avionul civil din India este de tip BAE AVRO RJ 70 nr. VD-MDN, S/N E 1252. 
 
Cel mai probabil, avionul a ajuns în proprietatea statului după ce acesta a fost dus pentru recondiţionare la uzina de avioane Aerostar Bacău şi nu a mai fost ridicat de proprietari. O situaţie similară a avut loc în prima jumătate a anului trecut, când o companie din Nigeria a adus o aeronavă Boeing 737-200 la recondiţionat la Aerostar, dar între timp a dat faliment, şi nu a mai plătit reparaţiile, aşa că Fiscul l-a scos la licitaţie. 
 
Avionul a fost scos la licitaţie la începutul lui 2012 la un preţ de pornire de 80.000 de lei, dar a fost adjudecat de o prahoveancă la 354.000 de lei, inclusiv TVA. Prahoveanca a cumpărat avionul pentru a-l transforma în restaurant-bar, iar aeronava a ajuns la destinaţie, în localitatea Brazi, după un drum de 12 ore pe...şosele. 
 
Citiţi pe aceeaşi temă: 
 
Fiscul din Turda încearcă de un an să vândă un palat ţigănesc evaluat la 400.000 de euro. Preţul de pornire la următoarea licitaţie s-a înjumătăţit. Celebra vilă cu turnuleţe din Turda, judeţul Cluj, adică un adevărat palat ţigănesc care face deliciul turiştilor care trec prin oraş, a fost la vânzare de către Fisc în urmă cu mai bine de un an. Numai că nici până acum nu s-a găsit un cumpărător. După mai multe licitaţii eşuate, preţul de pornire a scăzut de la 400.000 de euro la 190.000 de euro.
 
Fiscul din Vâlcea vinde laptopuri la preţuri începând de la 250 de lei. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Piblice Vâlcea organizează marţi, 27 august, licitaţie publică pentru vânzarea mai multor bunuri devenite proprietatea statului, printre care şi 10 laptopuri, la preţuri începând de la 250 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările