Daea, despre preţul mieilor pentru Paşte: sunt bune, chiar dacă fiecare are tendinţa de a le creşte

Daea, despre preţul mieilor pentru Paşte: sunt bune, chiar dacă fiecare are tendinţa de a le creşte

Există suficienţi miei româneşti pentru Sărbătorile Pascale, iar "preţurile sunt bune", chiar dacă la început “fiecare are o tendinţă să le crească”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Pentru toţi consumatorii din România sunt miei româneşti. Sunt şi mici şi mari, tăiem în funcţie de cerinţe şi evident de posibilităţile din fiecare fermă. La această dată sunt câteva milioane de miei pregătiţi pentru piaţă. (...) Şi preţurile sunt bune. Am văzut. Acum preţurile sunt ca şi anul trecut. E adevărat că la început fiecare are o tendinţă când iese pe piaţă să crească (preţurile - n.r.), dar vremea îl potoleşte cum de altfel vedeţi s-a potolit vremea şi afară. Nu mai este zăpadă, este frumos", a afirmat şeful de la Agricultură.
 
Preşedintele Asociaţiei Eco Mioriţa Vurpăr din judeţul Sibiu, Florin Dragomir, declara recent pentru Agerpres că preţul cărnii de miel va fi mai mare în acest an şi poate ajunge la 30 de lei, pe fondul unei crize de miei ce se anunţă de Paşte, după ce multe animale au fost deja sacrificate şi exportate în Italia, Spania şi Grecia.
 
"Preţul la carnea de miel va fi de 25-30 de lei kilogramul, dar nu prea sunt miei, s-au dus la export mai ales la italieni şi spanioli, care au acum Paştele Catolic. La arabi şi turci merg mai mulţi miei la vară. Şi la greci au ajuns miei acum, că au Paştele ortodox", a explicat Florin Dragomir.
 
Anul trecut s-au sacrificat circa 3 milioane de miei, aproape jumătate faţă de anii precedenţi, din cauza reducerii consumului şi a resurselor financiare scăzute.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările