Cîţu, despre tăierea salariilor bugetarilor: Costurile crizei trebuie suportate de toată lumea

Cîţu, despre tăierea salariilor bugetarilor: Costurile crizei trebuie suportate de toată lumea

Florin Cîţu FOTO gov.ro

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat într-un interviu acordat Hotnews, că nu doar angajaţii de la privat, ci şi bugetarii trebuie să suporte costul crizei declanşate de epidemia de coronavirus.

Întrebat în cadrul întâlnirii online de la HotNews.ro, dacă se ia în calcul o tăiere a salariilor bugetarilor, pe modelul 2010 al crizei economice, ministrul Finanţelor a răspuns că, din punctul său de vedere, costul actualei crize trebuie suportat de toată lumea, însă decizia o va lua guvernul.
 
„Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toţii în acest moment, indiferent de domeniul în care provenim. Repet, este o părere personală”, a spus Cîţu.
 
Întrebat dacă acestă solidaritate înseamnă si tăierea salariilor, el a precizat că „sunt multe forme de a reduce costurile aparatului public”.
 
„Nu ştiu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea. Dar vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situaţia şi ce decizie se va lua”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Amintim că în 2010, în mandatul Guvernului Emil Boc, salariile au fost reduse cu 25% în tot sistemul public, în contextul crizei economice mondiale de la acel moment.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările