BILANŢ Autostrăzile sublime ale României. În 2019, au fost inauguraţi de patru ori mai puţini kilometri decât a promis Guvernul la începutul anului

BILANŢ Autostrăzile sublime ale României. În 2019, au fost inauguraţi de patru ori mai puţini kilometri decât a promis Guvernul la începutul anului

România iese în evidenţă în UE din cauza lipsei de autostrăzi

Deşi guvernanţii promiteau cu îndârjire inaugurarea a 180 de kilometri de autostradă în acest an, promisiunile lor s-au stins abia pe final de an când a fost clar că ele nu pot fi îndeplinite. Estimările autorităţilor au fost supraevaluate de patru ori.

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul 2019, în România s-au deschis circulaţiei doar 43 de kilometri noi de autostradă.

Mai precis, abia în luna august Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a inaugurat primii kilometri de autostradă din 2019. Lotul 4 lung de 22 de kilometri al Autostrăzii Lugoj-Deva a fost deschis circulaţiei miercuri, 19 august.

După un scandal interminabil între constructor şi Compania Naţională de Autostrăzi, abia la finalul anului, pe 23 decembrie, a fost inaugurat şi Lotul 3 lung de 21 de kilometri al Autostrăzii Lugoj-Deva.

Estimările „puţin optimiste” au fost fantasmagorice

Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, promitea la începutul anului că vor fi daţi în folosinţă circa 180 de kilometri de autostradă în 2019. Ulterior, acesta a declarat această estimare drept „puţin optimistă” şi a revenit, spunând că vor fi inauguraţi doar 100 de kilometri.

Pe de altă parte, Asociaţia Pro Infrastructură avertiza că în acest an s-ar putea deschide, în cel mai bun caz, 69 de noi kilometri de autostradă, în timp ce estimarea mai puţin optimistă era de numai 43 de kilometri. Reprezentanţii Asociaţiei au avut dreptate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: