Amendă uriaşă pentru Orange. Consiliul Concurenţei a sancţionat compania pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa de plăţi şi reclame prin SMS

Amendă uriaşă pentru Orange. Consiliul Concurenţei a sancţionat compania pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa de plăţi şi reclame prin SMS

Consiliul Concurenţei a amendat Orange cu circa 1% din cifra de afaceri, ce ar însemna peste 10 milioane de euro, pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa plăţilor şi mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil. Această amendă pune capăt unei investigaţii începute în primăvara anului 2016, scrie Hotnews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procentul amenzii este cuprins între 1% şi 1,3% din cifra de afaceri pe anul anterior, au declarat joi pentru Hotnews surse apropiate procesului. Anul trecut, Orange a avut o cifră de afaceri de peste 5,36 miliarde lei, ceea ce înseamnă că o amendă de 1% ar depăşi valoarea de 53 milioane lei (peste 11 milioane de euro).

În luna aprilie 2016, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie având ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei Orange România SA. „Investigaţia se referă la un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange România SA în relaţia cu companiile active pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piaţa mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România“, spunea atunci Consiliul Concurenţei.

În cadrul investigaţiei au fost efectuate inspecţii inopinate atât la sediul Orange România SA, cât şi la sediile unora dintre agregatorii de plăţi prin SMS, existând indicii că aceste companii pot deţine probe necesare autorităţii de concurenţă pentru o evaluare exactă a comportamentului Orange România pe pieţele respective.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: