Şoferii români şi-au dus cu întârziere autovehiculele în service. Care au fost motivele şi ce consecinţe ar putea avea această decizie

Şoferii români şi-au dus cu întârziere autovehiculele în service. Care au fost motivele şi ce consecinţe ar putea avea această decizie

Foto: Arhivă Adevărul

Circa 70% dintre şoferii români s-au prezentat cu întârziere cu maşinile la service ca urmare a carantinei impuse la nivel naţional, arată rezultatele unui sondaj publicat, luni, de către Castrol.

Ştiri pe aceeaşi temă

De asemenea, 62% dintre conducătorii auto din România sunt îngrijoraţi că autovehiculul lor ar putea fi mai puţin fiabil din cauza kilometrajului redus şi a lucrărilor de service omise.
 
Conform analizei, motivul invocat cel mai frecvent de către proprietarii de maşini care nu îşi duc autovehiculul la service a fost imposibilitatea de a face o programare (24% dintre toţi respondenţii), urmată de o teamă de a contracta virusul Covid-19 în timpul unei vizite (18%).
 
În acest context, îngrijorarea de a contracta virusul în timpul unei vizite la service a fost semnificativ mai mare în rândul proprietarilor tineri de autovehicule, invocată drept motiv pentru întârzierea unei vizite de 20% din totalul respondenţilor cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, comparativ cu doar 8% dintre cei cu vârsta de cel puţin 65 de ani.
 
„Descoperirile evidenţiază nevoia ca service-urile auto să ofere asigurări privind măsurile de dezinfectare consumatorilor care revin la service şi beneficiile respectării intervalelor de service recomandate de producător. 
 
Întârzierea lucrărilor de service recomandate poate creşte probabilitatea acumulării de nămol în motor, ceea ce poate înfunda porţiuni vitale ale circuitului de ungere, reducând puterea, eficienţa şi durata generală de viaţă a motorului. 
 
Chiar şi în cazul utilizării normale, uleiul de motor al unui autovehicul se poate degrada la temperaturi foarte ridicate şi în timp acest lucru se poate manifesta ca depuneri de nămol. 
 
Acest proces este amplificat de călătorii scurte frecvente, de combustibilul de calitate scăzută, schimbarea întârziată sau omisă a uleiului, precum şi de călătoriile cu opriri şi porniri repetate, care devin din ce în ce mai des întâlnite în oraşele aglomerate", explică specialiştii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările