Stellantis ar urma să producă în Italia o versiune hibridă a vehiculului electric 500e

0
Publicat:

Stellantis, proprietarul Fiat, ar urma să anunţe luni o versiune hibridă a maşinii electrice mici 500e, care ar urma să fie produsă la fabrica sa Mirafiori din Italia, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Foto logo stellantis
Foto: Stellantis

Anunţul este aşteptat la întâlnirea programată la Torino între directorul general Carlos Tavares şi sindicatele, care cer un model nou mai ieftin la Mirafiori pentru redresarea producţiei.

Modelul 500e este produs la o fabrică din Torino, sediul istoric al Fiat, dar încetinirea vânzărilor de vehicule complet electrice pe plan global a determinat Stellantis să reducă semnificativ nivelul producţiei, o parte dintre angajaţi fiind în şomaj tehnic.

Producerea modelului hibrid 500e ar ajuta Stellantis, al treilea producător auto mondial, să-şi îmbunătăţească relaţiile cu Guvernul italian, care deseori a criticat grupul că a redus producţia în ţară şi produce unele modele Fiat şi Alfa Romeo peste hotare.

Stellantis şi Executivul de la Roma negociază un plan menit să restabilească producţia grupului în ţară la un milion de vehicule până la finalul deceniului, de la aproximativ 750.000 anul trecut.

Ministrul Industriei, Adolfo Urso, a declarat sâmbătă că un acord este aşteptat în câteva zile, inclusiv anunţul privind noile modele care vor fi fabricate la unităţile Stellantis din Italia.

Stellantis a prezentat recent noul Citroen e-C3, un vehicul electric low-cost, cu un preţ de pornire de 23.300 euro (24.540 dolari), menit să concureze cu modelele electrice accesibile ale firmelor auto din China. Citroen e-C3, care va fi produs în Slovacia, va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China.

Vehiculele electrice şi hibride sunt mai scumpe decât cele alimentate cu motoare cu combustie internă, iar producătorii auto europeni vor să lanseze modele mai ieftine, pentru a contracara concurenţa din China.

De asemenea, Stellantis va începe în septembrie să vândă vehicule electrice (EV) de la partenerul său chinez Leapmotor în nouă ţări europene, inclusiv România, pentru a extinde oferta sa de maşini accesibile, a anunţat directorul general al grupului franco-italian, Carlos Tavares, potrivit Reuters.

Folosind canalele de distribuţie ale Stellantis, lansarea va începe în Europa: Franţa, Italia, Germania, Ţările de Jos, Spania, Portugalia, Belgia, Grecia şi România.

Vânzările societăţii mixte Stellantis-Leapmotor vor fi extinse, începând din trimestrul patru din 2024, spre America de Sud, Orientul Mijlociu, Africa şi India-Asia Pacific, a declarat Tavares la Hangzhou, China, unde este sediul Leapmotor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite