Statul se împrumută şi în februarie de la populaţie. Care sunt dobânzile pentru 1, 3 sau 5 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bani multi teancuri lei

Ministerul Finanţelor a anunţat vineri că, începând de luni, 8 februarie, va emite trei noi titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 sau 5 ani.

Titlurile de stat Tezaur pot fi cumpărate şi în luna februarie

„Ministerul Finanţelor emite, începând de luni, 8 februarie 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 3 şi 5 ani şi dobânzi de 3%, 3,30% şi 3,45%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată”, a informat instituţia.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

o        Între 8-24 februarie de la unităţile Trezoreriei Statului;

o        Între 8-22 februarie prin Compania Naţională Poşta Română pentru mediul rural şi 8-23 februarie pentru mediul urban prin Compania Naţională Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. A fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere, iar în cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale ce le atestă calitatea.

Alternativa de economisire a Ministerului Finanţelor se bucură de un interes crescut al românilor, veniturile/câştigurile aferente fiind neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate pe: www.mfinante.gov.ro (secţiunea Datorie publică), www.comunicatii.gov.ro, www.posta-romana.ro.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite