Statul se împrumută iar de la populaţie, dar cu dobândă mai mare decât Robor. Titlurile de stat pot fi cumpărate online doar de către cei care au cont SPV

0
0
bancnote bani lei FOTO Shutterstock

├Äncep├ónd de luni, 8 august a.c., rom├ónii pot investi ├«n titlurile de stat TEZAUR, cu maturitate de 1 an ┼či dob├ónd─â anual─â de 8,25%, mai mare dec├ót Robor la 3 luni, care a ajuns la 8,12.

┬áTitlurile de stat au valoare nominal─â de 1 leu ┼či sunt ├«n forma dematerializat─â. Interesul rom├ónilor pentru titlurile de stat TEZAUR s-a men┼úinut la un nivel ridicat ┼či ├«n luna iulie, suma investit─â fiind de 1,49 miliarde lei.

Titlurile de stat pot fi cump─ârate:

├Äntre 08 ÔÇô 26 august 2022 online, numai de c─âtre persoanele fizice care sunt ├«nregistrate ├«n SPV. Opera┼úiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectat─â, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului c─âtre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesa┼úi Ghid Tezaur online ┼či Tezaur online;

├Äntre 08 ÔÇô 29 august 2022 de la unit─â┼úile Trezoreriei Statului;

├Äntre 08 ÔÇô 26 august 2022 ├«n mediul urban ┼či 08 ÔÇô 25 august 2022 ├«n mediul rural, prin subunit─â┼úile po┼čtale ale C.N. Po┼čta Rom├ón─â S.A.

Dob├ónda este anual─â, pl─âtibil─â la termenele prev─âzute ├«n prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise ├«n cadrul Programului Tezaur sunt transferabile ┼či se pot r─âscump─âra ├«n avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri ├«n cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anul─ârii subscrierilor deja efectuate doar ├«n perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile ob┼úinute de Ministerul Finan┼úelor ├«n calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finan┼úarea deficitului bugetar ┼či refinan┼úarea datoriei publice.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite