Statul se împrumută iar de la populaţie, dar cu dobândă mai mare decât Robor. Titlurile de stat pot fi cumpărate online doar de către cei care au cont SPV

0
0
bancnote bani lei FOTO Shutterstock

Începând de luni, 8 august a.c., românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturitate de 1 an şi dobândă anuală de 8,25%, mai mare decât Robor la 3 luni, care a ajuns la 8,12.

 Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată. Interesul românilor pentru titlurile de stat TEZAUR s-a menţinut la un nivel ridicat şi în luna iulie, suma investită fiind de 1,49 miliarde lei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Între 08 – 26 august 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesaţi Ghid Tezaur online şi Tezaur online;

Între 08 – 29 august 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului;

Între 08 – 26 august 2022 în mediul urban şi 08 – 25 august 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite