Şi soţul Vioricăi Dăncilă s-a angajat la stat, într-una dintre cele mai importante companii. „A trecut concursul pentru consilier“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă şi soţul ei, Cristinel Dăncilă FOTO Inquam Photos
Viorica Dăncilă şi soţul ei, Cristinel Dăncilă FOTO Inquam Photos

Cristinel Dăncilă, soţul fostului premier Viorica Dăncilă, a părăsit funcţia pe care o avea la OMV Petrom anul trecut, unde intrase la un moment dat în vizorul anchetatorilor de la Investigaţii Economice, angajându-se la una dintre cele mai mari şi strategice companii de stat.

La fel ca şi soţia sa, Cristinel Dăncilă, a fost angajat pe postul de consilier, dar nu la BNR ci la compania cu capital majoritar de stat Transgaz. El a fost angajat în urma unui ”examen”, a declarat pentru G4Media.ro Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

”Este inginer petrolist şi avem nevoie de expertiză tehnică. La această etapă a trecut concursul pentru consilier, dar vreau să îl folosim în domeniul său de activitate. Angajarea sa nu are nici o legătură cu doamna Viorica Dăncilă”, a mai spus Ion Sterian.

Cristinel Dăncilă a ocupat timp de 12 ani poziţia de director în divizia Exploatare şi Producţie din OMV Petrom – sucursala Argeş. El a supervizat operaţiunile de extracţie a produselor petroliere ale OMV Petrom în judeţele Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman.

El nu a putut fi contactat de reporterii Economedia.ro pentru a da mai multe detalii despre noul său loc de muncă.

Transgaz este principala companie de transport al gazelor naturale din România şi operează sistemul principal de gazoducte, acţionând ca un monopol în această piaţă. Statul român deţine 58,5% din acţiunile companiei prin intermediul Secretariatului General al Guvernului.

Recent, Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE şi fostă candidată la prezidenţiale a PSD în 2019, a fost numită în funcţia de consilier pe strategie al lui Mugur Isărescu, guvernatorul BNR. Biroul de presă al BNR a confirmat informaţia pentru „Adevărul”.

Fostul premier PSD va ocupa funcţia de Consutant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informaţiilor G4Media.ro.

Viorica Dăncilă este absolventa Facultăţii Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat şi un master în Spaţiul Public European la SNSPA.

„Experienţa de prim-ministru şi cunoştinţele pe care le are în domeniu”, a spus pentru ZF Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR. 

În 2019, Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia o altă conducere la banca centrală. 

În ce priveşte scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Viorica Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR trebuie avizată de Banca Centrală Europeană.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite