Sfaturi pentru tinerii absolvenţi care vor să-şi deschidă o afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O persoană care are o idee şi nu o pune în practică face o mare greşeală, crede fondatorul Medlife
O persoană care are o idee şi nu o pune în practică face o mare greşeală, crede fondatorul Medlife

Ieşirea din zona de confort, îndrăzneala de a risca, bani puţini, aplicarea ideilor şi multă muncă sunt principalele elemente de care trebuie să ţină cont tinerii absolvenţi de liceu, studenţii sau cei cu studiile finalizate, au susţinut mai mulţi antreprenori la prima conferinţă „Vreau să fiu antreprenor”, organizată de Romanian Business Leaders în Capitală, la Academia de Studii Economice (ASE).

Să nu intri în zona de confort

„Confortul este un animal foarte pervers”, le-a spus antreprenorul şi consultantul Cosmin Alexandru, fondator Wanted Transformation, elevilor de clasa a X-a şi clasa a XI-a. „Pentru cine contează pe confort, antreprenoriatul nu este o opţiune şi nu este un preţ corect pentru ce o să obţină”, a completat fondatorul Wanted Transformation, companie specializată în managementul transformării.

Să-ţi pui ideea în practică acum

„O persoană care are o idee şi nu o pune în practică face o mare greşeală”, crede Mihai Marcu, fondator al clinicii MedLife, care, la rândul lui, regretă că a avut multe idei şi nu le-a pus în practică. „Eu cred foarte mult în antreprenoriatul românesc”, a completat antreprenorul.

Totodată, Mihai Marcu a ţinut să le explice elevilor diferenţa dintre a fi antreprenor şi om de afaceri. „Un antreprenor este cel care creează business-uri, locuri de muncă, valoare adăugată şi plăteşte taxe. Un om de afaceri cumpără terenuri şi vile, iar mâine le vinde”.

Citeşte mai multe sfaturi pe wall-street.ro

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite