Şerban Nicolae propune ca PNDL să finanţeze bazine de înot şi parcuri acvatice, în loc de extinderea reţelei de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şerban Nicolae FOTO Mediafax
Şerban Nicolae FOTO Mediafax

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus un proiect de lege prin care propune ca Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) să finanţeze realizarea de bazine de înot şi parcuri acvatice, în loc de extinderea reţelei de gaze naturale din România.

Mai precis, Şerban Nicolae propune să se completeze Ordonanţa de Urgenţă pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare locală, la art.7, ce stabileşte obiectivele de investiţii care pot fi finanţate în cadrul PNDL, astfel încât după litera n) să se introducă o nouă literă, litera o), cu următorul cuprins:

„o) realizare/extindere/reabilitare/modernizare/valorificare a sistemelor de distribuţie a ape geotermale, construire bazine de înot şi parcuri acvatice”.

Cu toate acestea, legea actuală cuprinde deja litera o), care stipulează că sunt finanţate următoarele:

„o) construirea/modernizarea/reabilitarea/extinderea sistemelor de distribuţie a gazelor naturale şi a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale”.

Astfel, Şerban Nicolae propune ca statul să nu mai finanţeze extinderea reţelei de gaze, deşi o mare parte din populaţie se încălzeşte în continuare cu lemne de foc, ci în loc să fie finanţate reţele de distribuţie a apei geotermale şi bazine de înot.

Şerban Nicolae îşi motivează propunerea explicând că astfel va impulsiona introducerea apei termale ca agent termic în localităţile din România. De asemenea, el susţine că astfel va creşte şi atractivitatea cât mai multor administraţii publice locale în competiţia pentru atragerea de investitori în turism. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite