Salariile angajaţilor Tarom, tăiate cu 20%. Sindicat: Cei 195 de şefi şi şefuleţi au primit salariile întregi

0
0
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Un scandal uriaş se întrevede la Tarom după ce directorul general al companiei a anunţat reducerea programului de lucru care ar scădea salariile cu circa 20%. Sindicatul reclamă însă că celor „195 de şefi şi şefuleţi” li s-au plătit integral salariile.

Compania TAROM reduce, de la 1 iulie, programul de lucru al angajaţilor, de la cinci la patru, măsura urmând să ducă la scăderea salariilor cu 20%, potrivit unor surse citate de stiripesurse şi financialintelligence.

Potrivit deciziei directorului general al Tarom, reducerea programului de lucru şi a salariilor este pe termen nelimitat. Teoretic, măsura ar dura până la 31 decembrie 2021, însă aceasta s-ar putea prelungi “până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea activităţii companiei”.

Decizia directorului general al Tarom a dus la nemulţumirea sindicaliştilor. Narcis Paşcu, preşedintele Sindicatului Unit din Tarom, solicită discuţii de urgenţă pentru soluţionarea unor probleme conexe.

“Ca urmare a Deciziei dv. nr. 73/25.06.2021 transmisă azi către lucrătorii angajati ai Companiei TAROM, Sindicatul Unit TAROM (SUT) prin subsemnatul, va solicita o întâlnire în regim de urgenţă în vederea discutării următoarelor probleme transmise de angajaţii RO:

– lipsa acută de personal din zonele tehnic, operaţional, financiar-comercial,securitatea zborului, cargo,etc,

– neacordarea CO cât şi a CO suplimentar pt angajaţii beneficiari ai acestui drept prevăzut în Acordul semnat de SUT încă din anul 2020,

– emiterea Deciziei menţionate mai sus fara consultarea sindicatelor (chiar daca sunt nereprezentative),

– încălcarea Legii 467/2006 privind cadrul general de informare şi consultare a angajaţilor TAROM,

– stresul şi oboseala acumulată în perioada actualei pandemii Covid 19 când doar angajaţii din check-in, ticketing,operaţional, rampă,securitate,tehnic şi zbor au fost supuşi riscului de îmbolnăvire fara a primi sporuri sau alte drepturi acordate altor angajaţi ai instituţiilor de stat,

– acordarea pe parcursul anului 2020 cât şi 2021 a salarizării 5 zile din 5 pt toţi cei 195 de şefi şi sefuleti din TAROM in detrimentul angajaţilor care aduc cu adevărat plusvaloare.

Va transmit că dorim in regim de urgenţă o întâlnire cu dv, deoarece angajaţii RO au transmis azi pe toate canalele o grămadă de nemulţumiri care pot afecta siguranţa şi securitatea zborurilor TAROM acum in timp de criza“, se arată în mesajul transmis conducerii Tarom de Narcis Paşcu, preşedinte Sindicatul Unit TAROM (SUT).

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite