Românii din diaspora încep să se întoarcă acasă „timid, uşor“, crede Ministrul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întoarcerea românilor acasă este una dintre sursele de venit suplimentare pe care Ministrul Muncii Marius Budăi se bazează pentru creşterea accelerată a pensiilor în următorii trei ani, după cum a declarat acesta într-un interviu pentru Digi 24.

Pentru finanţarea pensiilor majorate, Marius Budăi, Ministrul Muncii, se încrede în revenirea românilor în ţară, care s-ar produce „timid, uşor”, prin majorarea salariului minim, printr-o măsură de fiscalizare mai mică în construcţii, respectiv prin discuţiile cu patronatele şi sindicaţiile din construcţii. 

„Deja sunt tot mai interesaţi (românii din diaspora-n.r.) să revină acasă, pentru că nu e uşor nici acolo să-şi câştige existenţa. Dacă uşor-uşor ridicăm masa salarială, veniturile, chiar dacă nu reuşim în scurt timp să ajungem egal la egal cu UE, toate acestea sunt cumuli de factori de a aduce oamenii din afară, de a creşte numărul de locuri de muncă, de a face infuzie în investiţii”, a declarat Marius Budăi, în interviul pentru Digi 24. 

Ministrul Muncii a mai declarat că România se află „într-o dinamică de dezvoltare foarte mare”, făcând referire la comunele din ţară, „vizavi de lucrările prin Programul de dezvoltare rurală”.

„Uitaţi-vă prin comunele din România ce se întâmplă, vizavi de lucrările prin Programul de dezvoltare rurală, ne dorim să implementăm proiecte de infrastructură mari prin parteneriatul public-privat. Recent am declarat domeniul construcţiilor prioritar pe următorii 10 ani, pentru că avem nevoie cu toţii în România de autostrăzi, de spitale, refaceri de şcoli, tot ce înseamnă infrastructură”, a mai spus Budăi pentru postul de televiziune. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite