Reprezentanții taximetriștilor discută cu Marcel Ciolacu: ce revendicări au protestatarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI) se întâlnesc cu premierul Marcel Ciolacu pentru a discuta despre problemele din transportul în regim de taxi şi transportul alternativ, a declarat, luni, Radu Viorel, preşedintele Asociaţiei.

foto semn de taxi amplasat pe mașină
Reprezentanții taximetriștilor discută cu Marcel Ciolacu Foto: Shutterstock

El a declarat pentru Agerpres că protestul care are loc în acest moment în Piaţa Constituţiei din Capitală nu este organizat de asociaţia pe care o reprezintă.

Protestul nu este organizat de ADPI. (...) Noi ne întâlnim cu primul ministru şi vom avea o discuţie pe tema transportului în regim de taxi şi transportului alternativ. Va fi o declaraţie de presă la final”, a menţionat Radu Viorel.

Cele două părți au avut un schimb de opinii cu privire la modalitatea de reglementare a activității din domeniul taximetriei și al transportului alternativ.

În cadrul întrevederii, reprezentanții taximetriștilor au reliefat în principal nemulțumirile față de modul în care sunt reglementate cele două activități, respectiv cea de taximetrie și cea de transport alternativ, solicitând îmbunătățirea cadrului legal în vederea asigurării unei concurențe loiale între prestatorii de servicii, având în vedere noile provocări care apar pe fondul evoluției tehnologiei și digitalizării, a transmis Executivul în cadrul unui comunicat remis luni, 29 ianuarie.

Participanții la discuții au convenit ca, în perioada imediat următoare, să transmită Guvernului observațiile cu privire la modificarea legislației care le reglementează domeniul de activitate, iar în urma agregării observațiilor acestora, va fi stabilită o nouă întâlnire în același format.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, din partea Guvernului, consilierul de stat Minel Ivașcu, precum și alți oficiali din Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României”, menționează comunicatul.

Pe de altă parte, Asociaţia Şoferilor de Taxi Bucureşti - Ilfov a primit aprobare de la Primăria Municipiului Bucureşti pentru organizarea unei adunări publice luni, 29 ianuarie, între orele 6:00 şi 15:00, în parcarea din Piaţa Constituţiei, cu acordul Companiei Municipale Parking Bucureşti SA. La aceasta pot participa maxim 500 de autovehicule (taximetre) şi maxim 500 de persoane, dispuse separat de zona de parcare a autovehiculelor.

Reprezentanţii Asociaţiei Şoferilor de Taxi Bucureşti - Ilfov solicită respectarea art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate, precum şi limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului, aglomerării traficului şi poluarea din marile oraşe.

De asemenea, taximetriştii cer eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere, ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii, minim E6, interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturisme la platformele digitale, precum şi eliminarea „tarifului dinamic”, potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite