Regele pescar: cine este tânărul care a reuşit să transforme o simplă cherhana din Agigea într-un business de aproape 2 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

„Şi-a deschis pescarul restaurant!“ Cam aşa se spunea în urmă cu câţiva ani prin Agigea, când Matei Datcu ieşea la apă cu „Pescăria lui Matei“. La sfârşit de 2017, pescarul-antreprenor are vânzări de aproape două mili­­oane de euro, fiind desemnat antreprenorul anului de redacţia NewMoney pe baza voturilor cititorilor.

Este simplu, sincer, nu are modele de oameni de afaceri şi nu îi place să împrumute bani ori să ia credite. Este Matei. Datcu Matei. Mai întâi a fost (şi a rămas) pescar, iar apoi antreprenor. Metaforic vorbind, s-a născut în barcă şi toată viaţa a crescut printre pescari. Ieşea cu echipa de pescari pe mare la patru dimineaţa, iar câteva ore mai târziu mergea să vândă la Agigea peştele prins. „Am primit cadou de la tata un Audi la mâna a doua. Umpleam portbagajul cu peşte şi ieşeam cu el la vânzare prin oraş“, povesteşte Matei Datcu.

În 2013 a deschis la Agigea restaurantul „Pescăria lui Matei“. Nu ştia nimic despre afacerile din HoReCa şi nu făcuse niciun studiu de piaţă. Intuise în schimb o oportunitate şi a decis să-şi asculte instinctul de om al mării pe care o vedea în fiecare dimineaţă de la fereastra cherhanalei în care locuia împreună cu familia. Dar până să ajungă aici, în urmă cu mai bine de 15 ani, Matei Datcu se pregă­­tea să devină bugetar.

Citeşte mai mult pe NewMoney.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite