Proiectul privind aprobarea realizării autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi, adoptat pe articole. Votul final, miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Deputaţilor a adoptat pe articole, luni, proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Târgu Mureş - Iaşi (Autostrada Unirii), urmând ca votul final să fie dat miercuri, scrie economica.net.

Potrivit proiectului, iniţiat de parlamentari ai PMP şi semnat de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov - Borş, în apropierea oraşului Târgu Mureş.

Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat. În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii.

Proiectul de lege a fost adoptat anterior de Senat, Camera Deputaţilor fiind for legislativ decizional pentru acest act normativ.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite