Proiecte de case franţuzeşti. Ce alegem între între casele americane, britanice sau franţuzeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casele în stil francez aduc mai mult a conac decât a locuinţă uzuală
Casele în stil francez aduc mai mult a conac decât a locuinţă uzuală

Proiecte de case franţuzeşti. Odată cu dezvoltarea imobiliară de după 1989, românii au început să fie tot mai interesaţi de proiectele de case din străinătate, fie că vorbim de proiecte de case franţuzeşti, fie americane sau britanice. „Adevărul“ vă arată modalitatea prin care să alegeţi soluţia cea mai bună dintre cele trei.

Proiectele de case franţuzeşti au devenit din ce în ce mai populare după Primul Război Mondial, când soldaţii care se întorceau de pe câmpurile de bătălie ale Europei au început să îşi construiască locuinţe inspirate din ceea ce văzuseră în peisajul rural al Franţei, fie că era vorba de case de vară, fie de conace la ţară ale elitelor.

Proiecte de case franţuzeşti. Care sunt caracteristicile acestora

Proiectele de case franţuzeşti au mai multe caracteristici comune. De regulă, acestea au două niveluri, acoperişuri foarte înclinate sau ţuguiate, iar câteodată au mici turnuri rotunde sau hexagonale în colţuri. Intrarea este proeminentă, plasată în centru şi, de multe ori, cu arcade. O variaţie comună a caselor franţuzeşti este planul în forma literei L. De asemenea, dormitoarele de la nivelul superior de multe ori străpung acoperişul şi par mansarde. 

Proiecte de case franţuzeşti. Cum arată interioarele

Exteriorul proiectelor de case franţuzeşti este o combinatie între cărămidă, lemn şi stucaturi. În interior, decoraţiunile sunt elaborate, cu accentul pus pe culori naturale, albul fiind îmbinat cu crem, bej, maro, nuante de albastru şi verde, roşu, auriu şi chiar si negru. Culoarea este cea care dă armonie spaţiului. O cameră sau o casă amenajată frantuzeşte vine cu perdele şi draperii vaporoase, care permit luminii să pătrundă în încăpere. Materiale textile cele mai des utilizate sunt pânza, mătasea, brocartul şi catifeaua.

Podeaua specifica stilulului franţuzesc este din lemn masiv de culoare închisă şi uneori este accesorizată cu un covor cu motive etnice. În plus, un alt detaliu care dă fineţea stilulului frantuzesc este îmbinarea sticlei cu lemn sau prezenţa masivă a fierului forjat (la balcoane, de exemplu).

Publicaţia Casa Mea descria anul trecut o astfel de casă realizată în stil franţuzesc în Bucureşti. Aceasta a fost construită, însă, în 1920 şi renovată în 2012.

Proiecte de case franţuzeşti: de unde se pot achiziţiona

Pentru realizarea unei astfel de locuinţe există mai multe site-uri de unde se pot achiziţiona direct proiecte de case franţuzeşti, fără bătăi de cap. Unul dintre aceste este homeplans.com, preţurile variind de la 730 de dolari bucata până la peste 2.000 de dolari. O altă sursă pentru astfel de proiecte de case franţuzeşti poate fi eplans.com.

Proiectele de case franţuzeşti: ce alternative sunt

Pe de altă parte, temerarii ar trebui să îşi consulte bugetele înainte să optez pentru proiecte de case franţuzeşti şi să analizeze dacă nu cumva este mai rentabil să alegi o casă americană sau una în stil englezesc, ori una în stil olandez. Sau o casă neaosă românească.

Proiecte de case frantuzesti
Proiecte de case frantuzesti
Proiecte de case frantuzesti
Proiecte de case frantuzesti
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite