Preluarea OTP Bank de către Banca Transilvania, analizată de Consiliul Concurenței

0
Publicat:

Banca Transilvania a semnat în februarie contractul pentru achiziţionarea a 100% din acţiunile OTP Bank România, precum şi a altor companii din Grupul OTP România, însă tranzacția are nevoie de avizul Consiliului Concurenței.

Sediul OTP Bank
Preluarea OTP Bank de către BT are nevoie de avizul Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia companiile OTP Bank România S.A., OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., subsidiarele OTP Consulting România S.R.L, OTP Advisors S.R.L., precum și Fundația OTP Bank România.

Banca Transilvania S.A. este principala companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, care oferă servicii financiare în România, precum servicii bancare, servicii de investiții, servicii de administrare a portofoliilor și leasing.

OTP Bank România, OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., OTP Consulting România S.R.L., OTP Advisors S.R.L., Fundația OTP Bank România, precum și subsidiarele acestora fac parte din Grupul OTP, oferind, de asemenea, produse și servicii de natură financiar-bancară.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

După primirea aprobărilor autorităţilor, Banca Transilvania va fuziona cu OTP Bank România. OTP Group va asigura o tranziţie cât mai uşoară pentru clienţi şi angajaţi până când integrarea în Grupul Banca Transilvania va fi finalizată. Până atunci, OTP Bank România şi subsidiarele sale vor continua să-şi onoreze angajamentele faţă de clienţi.

"Pentru Grupul Banca Transilvania, achiziţia afacerii OTP Group în România este o oportunitate de a ne întări poziţia de lider pe piaţă şi de a contribui la consolidarea pieţei bancare din România. Continuăm planurile noastre ambiţioase pentru creşterea organică a băncii, cu menţinerea interesului pentru viitoare oportunităţi de achiziţii. Mulţumim echipei OTP Group pentru ceea ce a construit în ţara noastră şi pentru discuţiile pragmatice, care au dus la rezultate pozitive. Le spunem bun venit la BT clienţilor şi angajaţilor OTP Bank România", declara în februarie Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi din sud-estul Europei. Ca bancă universală, acoperă toate segmentele de clienţi şi linii de business în sectorul financiar. Are 20% cotă de piaţă, peste 4 milioane de clienţi, circa 10.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

OTP Bank România este o bancă universală. Din 2004, OTP Bank, unul dintre grupurile bancare cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală şi de Est, a fost acţionarul semnificativ al OTP Bank România. OTP Bank România are 2,64% cotă de piaţă în funcţie de active, aproape 420.000 de clienţi persoane fizice, peste 22.000 de clienţi Corporate şi IMM, 1.800 de angajaţi şi 96 de sucursale.

În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România.

Cu peste 41.000 de angajaţi în prezent, în 12 ţări din regiunea ECE şi Asia Centrală, Grupul oferă servicii financiare universale pentru peste 17,5 milioane de clienţi. OTP Group are sediul central în Ungaria. Grupul bancar este listat la Bursa de Valori din Budapesta din anul 1995.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite