Poştaşii vor avea salarii cu 250 lei mai mari. Procedurile fiscale vor fi simplificate

0
Publicat:

Salariile poştaşilor vor creşte cu 250 de lei în acest an, iar discuţiile dintre CN Poşta Română şi sindicate pentru o nouă majorare ar urma să aibă loc în luna noiembrie, a anunţat marţi compania.

Un poştaş cară geanta plină cu facturi, yiare şi scrisori
Salariile poştaşilor vor fi majorate cu 250 de lei

Valoarea pachetului salarial agreat de Compania Naţională ''Poşta Română'' (CNPR) cu Sindicatul Naţional Poştă Curierat (SNPC) va creşte cu 250 de lei în acest an, iar discuţiile pentru o nouă majorare ar urma să aibă loc în luna noiembrie, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit companiei, în urma discuţiilor dintre cele două părţi, s-a stabilit semnarea unui acord privind salariile, condiţiile de muncă şi alte drepturi care decurg din relaţiile contractuale, precum şi un calendar de creşteri salariale pe întreg anul 2024.

Astfel, este vorba despre creşterea valorii pachetului salarial cu 250 de lei, dar şi despre reluarea discuţiilor privind o nouă majorare salarială în luna noiembrie 2024.

De asemenea, s-a agreat angajarea pe o perioadă determinată a până la 500 de înlocuitori, pentru a suplini personalul operaţional, posturi unice din zona rurală, reprezentând o cheltuială suplimentară din bugetul CNPR, în valoare de două milioane de lei. În plus, cuantumul de bonusare va creşte de la 50 de bani la un leu, pentru încasare facturi utilităţi.

Totodată, s-a stabilit un calendar pentru acordarea de uniforme după cum urmează: în prima jumătate a lunii martie se va acorda primul kit care va conţine şapcă, pelerină şi pantaloni; în luna mai, se va acorda al doilea kit compus din tricou şi cămaşă; în funcţie de rapiditatea procesului de licitaţie, vor fi acordate, până la sfârşitul anului 2024, salopetă, eşarfă, vestă şi genţi poştale.

Nu în ultimul rând, reprezentanţii CNPR s-au angajat să eficientizeze procedurile poştale pentru realizarea de economii, "având în vedere că instrucţiunile poştale din prezent au fost implementate la nivelul anului 1965", precum şi să deruleze un program pentru renormarea activităţilor poştale.

"Negocierile dintre Poşta Română şi SNPC s-au desfăşurat într-un spirit de colaborare şi dialog constructiv, în încercarea de a ajunge la un acord care să reflecte atât interesele angajaţilor, cât şi necesităţile operaţionale ale Companiei", precizează Poşta Română.

Venitul mediu brut în Poşta Română era, în luna ianuarie 2024, de aproximativ 5.000 de lei, iar la acest moment nu există în companie salariaţi care să încaseze venituri la nivelul salariului minim pe economie, a transmis Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR).

Compania Naţională "Poşta Română" este operatorul naţional din domeniul serviciilor poştale şi se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48% din pachetul de acţiuni). 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite