Ponta: Luni vom prezenta o analiză pe reducerea TVA la apa de la robinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va prezenta luni o analiză privind reducerea TVA la 9% la apa potabilă, în limita a 5 metri cubi pe familie, a declarat premierul Victor Ponta, care a precizat că ar fi de dorit scăderea TVA şi la celelalte utilităţi, însă nu se pot opera toate aceste modificări în acelaşi timp.

"Luni vom prezenta o analiză pe reducerea TVA la apa de la robinet, în limita a 5 metri cubi pe familie. Ar fi de dorit şi la celelalte utilităţi, gaze, energie, dar nu le putem face pe toate deodată", a declarat Ponta.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a precizat ieri, potrivit Mediafax, că din factura de întreţinere a fiecărei familii se va reduce lunar TVA din consumul de apă pentru 5 metri cubi, dar măsura va fi destinată exclusiv consumatorilor casnici.

Mai mulţi membri ai PSD au susţinut, luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, ca Guvernul să reducă TVA la 9% şi la apa de consum, premierul Victor Ponta solicitând miniştrilor Mediului şi Finanţelor ca săptămâna viitoare să prezinte PSD o analiză a impactului unei astfel de măsuri.

Premierul Ponta a precizat, după şedinţa BPN al PSD, că vrea să ştie cui s-ar adresa o astfel de măsură şi cât ar costa bugetul, iar din acest motiv a cerut o analiză din partea celor doi miniştri. Ponta a opinat însă că măsura nu s-ar putea introduce de la 1 iunie, o dată cu reducerea TVA la alimente.

 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite