Polonia a decis să interzică importurile de cărbune din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Guvernul polonez a decis să interzică importul de cărbune din Federaţia Rusă, a declarat azi, în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al guvernului republicii, Peter Muller.

Polonia nu mai poate aştepta o decizie a Comisiei Europene. "Referindu-ne la problemele de securitate, am făcut un pas mai departe şi am propus reguli care blochează importul de cărbune din Rusia la nivel de ţară. Acest lucru va fi înscris în lege", a spus Peter Muller.

După cum a explicat un reprezentant al guvernului polonez, a fost elaborat un proiect de lege „Cu privire la deciziile în domeniul contracarării sprijinului pentru agresiunea Rusiei în Ucraina”. Potrivit acestuia, „având în vedere pasivitatea Consiliului European în adoptarea de noi sancţiuni”, Polonia încearcă să caute modalităţi de a se referi la problemele de securitate, pentru a lua decizii la nivel de stat.

"Înţelegem că acest lucru poate duce la probleme legislative, dar nu mai putem aştepta reacţia UE. Prin urmare, se introduce o astfel de interdicţie", a adăugat Muller.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite