Pierderile aduse băncii JPMorgan de “Balena din Londra”: 9 miliarde de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pierderile de 2 miliarde de dolari recunoscute pe 10 mai 2012 de JPMorgan, ca rezultat al unor tranzacţii nereuşite realizate pe pieţele de derivate cu CDS-uri, ar putea fi în realitate cu mult mai mari. Un studiu preluat de publicaţia New York Times arată că valoarea reală ar fi de peste patru ori mai mare. 

Titlurile JPMorgan au pierdut peste 3% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare de la New York, în urma informaţiilor publicate de New York Times, potrivit cărora, pierderea înregistrată de operaţiunile realizate în prima parte a acestui an pe pieţele derivate cu instrumente financiare derivate, ar fi nu de 2 miliarde de dolari, aşa cum au declarat oficialii băncii, ci de 9 miliarde.

Pe 10 mai, şeful JPMorgan (JPM), Jamie Dimon anunţa investitorii că banca a realizat o serie de tranzacţii nereuşite, începând cu luna aprilie, care s-au încheiat cu o pierdere de 2 miliarde de dolari.

Vezi cum a explicat Jamie Dimon acţionarilor, pierderea de 2 miliarde de dolari

Tranzacţiile au fost atât de mari încât au deformat preţurile în pieţele de profil, iar brokerii, dealerii şi mass-media au vorbit mult în acea perioadă despre tranzacţiile realizate de unul dintre traderii JPM, supranumit „Balena din Londra”.

Află cine este angajatul JPMorgan considerat a fi creatorul "armei financiare de distrugere în masă"

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite